torstai 29. tammikuuta 2015

Leikkien käy lapsosen tie

Viimeinen viikko on ollut todella leikin täyteinen, sillä Rauha on tavannut ihan erityisen paljon kavereita, niin vanhoja kuin uusiakin. 

Perjantaina käytiin lenkillä Annen ja Mainin kanssa. Maini kanssahan on aina hauskaa, ja tytöt rälläili niin metsässä kuin jäälläkin. Annella oli kamerakin mukana, joten sain blogiini aivan ihania kuvia collietytöistä. 

Hali! (c) Anne K
(c) Anne K
(c) Anne K
(c) Anne K
Oikeita prinsessaleikkejä. (c) Anne K
Sunnuntaina kävimme ohjatuissa tokotreeneissä, joiden jälkeen kävimme pienellä kävelyllä treenikaverin ja hänen Ansa labbiksensa kanssa. Ansa on käyttölinjainen labukka, ja vain hiukan Rauhaa vanhempi. On hassua, että vaikka tytöt eivät olleet aiemmin leikkineet yhdessä, niin silti, kun tässä melkein puoli vuotta ollaan yhdessä treenattu, sujui leikki kuin vanhoilta tutuilta. Vaikka koirat ei tuolla treenihallissa pääsekään fyysiseen kontaktiin toistensa kanssa, niin silti ne tutustuvat. Tämä on hyvä itsekin muistaa, ja käydä siksi treenaamassa välillä ihan uusissa porukoissa. Onneksi meidän torstain ohjatun treenivuoron kanssa yhtäaikaa on myös seuran omatoimitreenivuoro, niin kentällä käy treenailemassa aina meidän ryhmän ulkopuolisiakin koirakoita. 

Maanantaina ja tiistaina kävimme jäällä toisen treeniryhmäläisemme, Danny-belgin, kanssa. Danny on iso, Rauhaa vanhempi uros, joten vähän Rauha on aina varuillaan Dannyn kanssa, mutta nyt kun ollaan käyty lenkillä muutaman kerran, on Rauha alkanut saada itsevarmuutta ja juokseekin välillä hurjana Dannyn mukana. Hyvä niin, sillä Dannylla on kyllä energiaa juosta. Danny on myös oikein herrasmies, ja jos Rauha ei aina innostu juoksemaan, juoksentelee Danny yksikseen ja antaa Rauhan kerätä rohkeutta.

Keskiviikkona, eli siis eilen, käytiin jäällä lenkillä Rave-nahkauroksen kanssa. Kai se on se pitkä kuono, kun Rauha on niin rakastunut Raveen. Rauhaa ei haittaa yhtään, vaikka Rave leikkisikin vähän rajummin, päin vastoin, Rauha innostuu vain entisestään. Rave on Rauhaa selvästi isompi ja vanhempi, mutta se ei tunnu nyt haittaavan kun rotu on sama. 

Tänään sitten ennen treenejä käytiin leikkimässä Rauha "lapsuuden kaverin" Alma labbiksen kanssa koirapuistossa. Vaikea uskoa, että tytöt ovat samanikäiset, sillä Alma on todella rauhallinen ja varman ja fiksun oloinen koira, kun vertaa Rauhaan. Alma olisikin tykännyt kovasti vain nuuskutella, mutta innostui se välillä Rauhan leikkeihinkin mukaan, kun Rauha sinkoili tarpeeksi sinnikkäästi. 

Rauha ja Alma
Huomenna sitten käydään vähän jankkaamassa seuraamisia Tyynen ja Syndran seurassa hallissa. Jospa me ne joskus saadaan kuntoon. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti