perjantai 16. tammikuuta 2015

Uudet tokosäännöt

Nyt kun olen aikani mutustellut noita uusia tokosääntöjä, niin voisin tulla vähän kirjoittelemaan asiasta tännekin. Aluksi kun kuulin, että säännöt muuttuvat kohti kansainvälisempiä, olin ihan järkyttynyt, ja ajattelin. että sitten me ei ikinä päästä kisaamaan. Nyt kuitenkin kun suoritusohjeet tulivat, näyttää tuo uusi alokasluokka jopa mukavammalta kuin nykyinen. Paikalla olo on vain minuutin mittainen. Seuraamisia on vain yksi ja sekin ilman hihnaa (hihnan kanssa hankalaa). Liikkeestä seisominen on jäänyt kokonaan pois, mikä tosin olisi meillä hallussa jo. Hauskinta on, että alokasluokkaan on tullut tuo noutoesineen pitäminen ja kaukokäskyt, jotka on molemmat mielestäni sellaisia pieniä ja erilaisia "temppuja". Pitävät varmasti paremmin mielenkiintoa yllä kuin pitkät seuraamispätkät. Ja kaiken kukkuraksi hyppy on helpottunut paljon. Tietysti se, että rima voi pudota, tuo vähän haastetta, mutta liikkeenä tuo on kyllä nykyistä helpompi. 

Pitää siis alkaa treenaamaan uusiakin liikkeitä, niin jospa sitä syksyllä pääsisi kokeilemaan tuota uutta alokasluokkaa. Eilisissä treeneissä tosin tuli sellainen olo, ettei me päästä koskaan tokokokeeseen, kun Rauha seuraaminen on taas ihan lässähtänyt. Ei auta kun taas kerran pakittaa ja miettiä uusia sotasuunnitelmia sen varalle. Oli kyllä omat hermot todella koetuksella eilen, kun Rauhasta olisi ollut niin kiva nuuskia mattoa, ja seuraamistreeni ei kiinnostanut ei sitten yhtään. Sain pidettyä pään kylmänä ja koetettiin leikkiä paljon, jotta Rauha päästäisi hajuistaan irti. Ohjaajan mielestä Rauhalla on hyvä asenne, mutta minulle asti se asenne ei eilen kyllä välittynyt. 

2 kommenttia:

  1. Mie oon aika innoissani uudesta alokasluokasta! Kaukot on meidän lempparijuttu ja hyppy meni tänään treeneissä ekaa kertaa treenatessa jo "kokeenomaisesti". :D Välillä meinaa jopa tuntua siltä, että me voitaisiin tänä vuonna uskaltautua kokeeseen. Toki sitten Lennu tiputtaa miut takaisin maan päälle karkaamalle jonkun koiran luokse tms. ;P Eli hommaa on vielä varsinkin häiriökestävyyden kanssa, mutta eiköhän meillä molemmilla oo aika hyvät saumat tokokisojen korkkaukseen tän vuoden puolella! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei muuta kuin ehdottomasti vaan kisaamaan! Siellähän sitä sitten näkee mihin kannattaa paneutua. :) Uskon, että Lennu onvähintään yhtä pätevä kuin Rauhakin, ja kyllä minäkin tuon aion vielä tänä vuonna kisoihin raahata. :D Uusi alokasluokka on kyllä mukava, varsinkin kun seuraamista ei ole niin paljoa. Meillä kun tuo seuraaminen on se suurin murheen kryyni. Nyt olen alkanut treenata kainalolelulla. Jospa se nostaisi Rauhan motivaatiota seuraamista kohtaan. :)

      Poista