tiistai 23. helmikuuta 2016

Ekat supermöllit

Viime viestissäni stressaamani pumpulitukko ei ole itsestään ilmoitellut, ja toivon, että se on häipynyt luonnollisia reittejä. Rauha ainakin voi tällä hetkellä ihan kivasti. Ei leikkaus enää juurikaan paina. 

Sunnuntaina käytiin jo aksatreeneissä. Aiheena oli päällejuoksu, joka onnistui Rauhalta tosi kivasti. Otettiin myös keppejä, jotka meni myös hyvin ja kontakteista puomia. Puomilla huomasi, ettei Rauha ole vielä ihan kunnossa, sillä se juoksi puomia jotenkin tosi löysän näköisesti. Varmaan syvien lihasten käyttö tuntuu vielä oudolta. Rauha kävi omatoimisesti ottamassa A:n ja keinunkin, vaikka tarkoitus oli treenata vain yhtä kontaktiestettä. Rauha vain oli sitä mieltä, että kaikki vaan kerralla!

Eilen sitten osallistuttiin meidän ekoihin agiepiksiin supermölliluokkaan. Odotuksia ei minulla juuri ollut. Ajattelin, että otan yhden yrityksen ja menen sen osissa. Rata oli kuitenkin niin helppo ja suoraviivainen, että päätin kokeilla sitä kahdesti ja kokonaisena. Olin varautunut kaikkeen: Rauha paskoo kentälle, Rauha karkaa, Rauha ei mene vieraisiin putkiin, Rauha vetää päättömästi esteitä eikä kuuntele minua.. ym... Siksipä olenkin ihan tosi tyytyväinen meidän suorituksiin! Rauha irtoili esteille tosi hyvin. Liiankin hyvin ja eka rata hyllytettiinkin heti 4. esteen jälkeen kun Rauha jatkoi matkaansa eikä kääntynyt. Toiselle radalle vaihdoin ohjaustyyliä ja sain Rauhan mukaan. Ongelmana molemmilla radoilla oli kuitenkin 10. putki, jonka tulokulma oli 90 asteen kulmassa edelliseen hyppyyn. Olin liian hidas, enkä ehtinyt ohjaamaan Rauhaa kunnolla ja se veti putken ohi molemmilla kerroilla. 

Positiivista oli myös se, että rataan tutustumisessa osasin heti nimetä meille hankalat kohdat. Tuo 4. este oli ihan ehdoton, samoin tiesin, että Rauha kaipaa vielä todella selkeän ohjauksen, jotta se menisi 10. putkeen, mutta minä olin radalla tähän liian hidas. Pelkäsin myös miten Rauha menee loppusuoran, jos leikkaan takana, mutta takanaleikkaus ei tuottanut ongelmia.

Tuloksena epiksistä siis ekalta radalta HYL ja toiselta 5 vp, jolla irtosi mediluokan 3. sija! :) Aksassa kisaaminen on minusta vain niin hauskaa! Tarkoituksena olisi päästä kesällä jo ihan normaaliin episluokkaan, kunhan saadaan kepit varmaksi.

HYL

5 vp
Kiitos Tiialle ratojen kuvauksesta!

2 kommenttia:

  1. Tuo Rauhan toka rata oli kyllä tosi hieno! Varmasti ootte jo kesällä normaalissa mölliluokassa, ja syksyllä sit kisoihin ;)

    VastaaPoista
  2. Olipas haastava supermölliradaksi, etenkin juuri tuo neloshypyltä putkeen kääntyminen! Hienosti kuitenkin menitte! Ja vauhtia Rauhalla on aivan mielettömän kivasti! Jatkakaa samaan malliin! ^_^
    Jenna

    VastaaPoista