lauantai 12. huhtikuuta 2014

Mätsäripäivä

Tänään oli meidän toiset mätsärimme. Kuopion Villiksien järjestämä mätsäri Musti&Mirri Areenalla. Kehät alkoivat klo 12 ja me saavuimme paikalle klo 11, niin ehdimme totuttautumaan taas ilmapiiriin. Rauha käyttäytyi jo paljon paremmin kuin ensimmäisellä kerralla. Toki se haukkui vielä aika paljon, mutta ei enää kokoajan ja kaikelle, vaan pääasiassa kyllästyessään minulle ja vieruskoirille. Sitä selvästi ärsytti, kun ei päässyt leikkimään kenenkään kanssa, vaikka muita penikoita oli joka puolella. 


Kehään saatiin pariksi Rauhaa kaksi viikkoa nuorempi pk collie. Rauha käyttäytyi tosi hienosti! Juoksi hyvin, ja ekaa kertaa seisotin sitä niin, että itse seisoin sen edessä, ja Rauha törötti kyllä tosi hyvin, mitä nyt välillä piti jalkoja korjailla. Tuomarikin sai katsoa hampaat ilman mitään ongelmia ja kopelointikin sujui hyvin, mitä nyt Rauhan heilutti häntää niin hurjana, että koko selkä heilui puolelta toiselle. Tosin kopeloinnin ajaksi polvistuin Rauhan viereen, sillä muuten se ei varmaan olisi malttanut pysyä paikallaan.
Lopputuloksena saatiin kuitenkin sininen nauha, sillä myös pitkäkarvainen serkkumme esiintyi todella kauniisti! Jälleen tuomari kuitenkin valitteli hankalaa valintaa ja tasaista paria! :D


Sinisten kehässä meni taas ihan superhyvin ja vaikka takana ollut koira koetti vähän nuuskia Rauhan takalistoa, ei Rauha siitä mitään hätkähtänyt. Niinpä meidät sijoitettiin isojen pentujen sinisten ykköseksi, ja pääsimme ekaa kertaa best in show-kehään. 
BIS-kehässä Rauha oli jo aika väsynyt, ja yritti tarjota muutaman kerran istumista seisomisen sijaan, mutta liikket meni mainiosta ja kyllä se seisoakin jaksoi suhteellisen hyvin. Tuloksena BIS4 (kahdeksasta koirasta) ja kotiin viemiseksi kaikkea herkkua! 

Palkintoja ja Rauha!


Nyt kotona ollaan molemmat aika väsyneita pitkän päivän pääteeksi, mutta vain Rauha saa levätä. Minun on nimittäin palautettava eräs artikkeli maanantaina, joten lähden kaverin luokse sitä pakertamaan. Pitää kyllä sanoa, että vapaaillan olisin itsekin mielelläni ottanut. 

Vaikka mätsäröinti on kivaa, on sohvalla viereikkäin makoilu vielä kivempaa. <3

5 kommenttia:

  1. Jee hienoa! Meillekkin olis tuo ruokasäkki kelvannut ;)

    VastaaPoista
  2. Ai tekö se olitte BIS-kehässä juoksentelemassa? Oltiin nimittäin samoissa mätsäreissä. Mä katoin, että onpa kivannäköinen nahka, hyvin teillä meni:) Onnea vielä!

    VastaaPoista