torstai 3. huhtikuuta 2014

Pentukurssi

Tänään alkoin KPSH:n eli Kuopion palvelus- ja seurakoiraharrastajien pentukurssi! Tai oikeastaan teoriatunti oli jo maanantaina, mutta tänään päästiin ekaa kertaa ihan tosi toimiin. Treenit jatkuvat nyt sitten viikoittain aina toukokuun loppuun saakka. 

Treenit pidetään lämpimässä hallissa, johon on ahtautuneena lähes 20 koirakkoa. Ajattelin, että ensimmäisestä kerrasta ei voi tulla mitään, ja kun saavuimme siihen hallin pihaan, jossa jo moni koira odotteli sisälle pääsyä, alkoikin Rauha heti haukkua hurjana. Se räksytti joka suuntaan ja sitten se alkoi vielä räksyttää minullekin. Annoin vain olla, ja ajattelin, että nythän me tultiin sitä käyttäytymistä harjoittelemaan. Hallin sisällä oli kumiruohomatto jota Rauha aluksi innokkasti nuuskutteli. Hyvä vain, niin piti ainakin suunsa kiinni. Mutta heti kun hajut loppui alkoi taas se räkytys, joka kesti siihen asti että ohjaajat käski meidät rinkiin ja antoi ohjeet. Heti kun alettiin tekemään, Rauha hiljeni ja keskittyi tosi hyvin minuun ja tekemiseen, mutta heti kun esim. ohjaaja tuli siihen juttelemaan kanssani ja lopetin siksi aikaa Rauhan kanssa Rauha alkoi taas haukkua minulle. :D Ohjaajan kanssa tultiin siihen tulokseen että tylsyyttää se haukkuu ja haukulla koettaa komenella että "tehdään jotain", koska heti kun aloin taas Rauhan kanssa tehdä, se hiljeni. Silloin siellä mätsäreissä meillä oli sama juttu. Rauha haukkui kovasti, mutta kehässä ei ollut räyhäämisestä mitään tietoakaan. Rauha vaan haluaisi tehdä. Onneksi se ei kuitenkaan tätä haukkumista harrasta kotona, tai muissakaan arkipäivän tilanteissa, mitä nyt joskus haukahtelee joillekin koirille lenkillä, mutta oikeaa räksytystä se pitää vain kun on tuommoinen tilanne. 

Tällä ekalla kerralla treenailtiin ihan perusjuttuja. Ohjaajan kohtaamista, istumista ja kontaktia, leikkimistä, koiran käsittelyä ja ylipäätään sitä, että saatiin se koiran huomio. Annetuista tehtävistä Rauha selviytyi mielestäni hyvin. Pyysin yhtä ohjaajista katsomaan Rauhan hampaat harjoituksen vuoksi, ja sekin sujui hienosti. Rauha ei väistänyt lainkaan. Ainut ongelma treeneissä tuolla oli se "väliaikojen" haukkuminen. 

Puolessa välissä pidettiin tauko, jolloin hain vessasta Rauhalle vettä. Jätin Rauhan siksi aikaa nurkkaan odottamaan, ja kokoajan se istua napotti terhakkaan tarkkaavaisena paikallaan, eikä haukahtanut lainkaan. Siitä olin kyllä ylpeä! Ensi kerralla on vuorossa rentoutumisharjoituksia ja käskystä rentoutumista. Se kerta tulee olemaan siis ihan omiaan meille! 

Tässä vielä alkuviikosta kuvatut videot meidän pikatreeneistä tuolla rannalla. Rauha oli tuolloin vähän omissa maailmoissaan, joten tämän enempää en lähtenyt sen kanssa ottamaan. Seuraamisesta huomaa, että tyttö ei ole ihan tilanteessa mukana. :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti