keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Haaste!

Sain haasteen Tiinalta Keenan elämää -blogista. Kiitosta vain! :) En olekaan aikoihin törmännyt haasteisiin blogeissa. Ideana oli vastata 11 kysymykseen, jotka haastaja on antanut, ja sitten haastaa 11 bloggaajaa vastaamaan minun keksimiini 11 kysymykseen. Luen ihan tosi montaa blogia, joten ajattelin nyt haastaa mukaan seuraamiani collie-blogeja, niin pystyin vähän spesifisoimaan noita kysymyksiäkin! Mutta ensin omat vastaukseni:

1. Onko olemassa koiraharrastusta, jota haluaisit kokeilla, muttet voi nykyisen koirasi kanssa? 
Hakua olisi kiva kokeilla. Periaatteessahan sitä voisi Rauhankin kanssa kokeilla, mutta kun meillä on jo niin kamalasti kaikkea muutakin, että jos aina vain kokeilen kaikkea uutta, me ei varmaan koskaan edetä yhtään missään. 

2. Tekikö koirasi tuhojaan pentuna? 
Rauha söi pentuna parit kengät, ja jotain pikku juttuja kuten lyijykynän ja jonkun kinderyllätyksen. Pahin juttu oli varmaan, kun se järsi kaverin lippiksen lippaan reiän. Muuten ollaan säästytty tuhoilulta.

3. Mitä mieltä olet koirapuistoista? 
Minusta on hyvä, että koirille on paikkoja joissa niitä saa turvallisesti ja laillisesti juoksuttaa irti. Rauhan kanssa koirapuistoillaan nykyään vain tuttujen koirien kanssa, sillä pari huonoa kokemusta vierasita koirista riitti meille. Jos kaikki ihmiset osaisivat lukea koiriaan ja välittäisivät muistakin kuin vain itsestään, niin koirapuistot olisivat huomattavasti toimivampi konsepti. 

4. Mitä rotua et ottaisi mistään hinnasta? 
On paljonkin rotuja, joita en ottaisi. Se ei johdu siitä, että pitäisin näitä rotuja jotenkin huonoina, vaan kaikki rodut vaan ei minulle sovi. En ottaisi laumanvartijarotuja, hyvin metsästysviettisiä rotuja kuten ajokoiria ja hirvikoiria, rakenteeltaan epätyypillisiä rotuja kuten todella lyttynokkaisia tai pieni kallosia tai lyhytjalkaisia rotuja. En myöskään ottaisi rotua, jonka turkki vaatii paljon hoitoa. 

5. Kiinnostaisiko sinua ottaa tuontikoira? 
Voisin ottaakin. Varsinkin jos vaikkapa joku kasvattaja haluaisi tuoda koiran Suomeen ja etsisi sille kotia, niin jos rotu ja yksilö olisi sopiva niin miksipä ei. Tuskin kuitenkaan lähden itse ulkomailta koiraa etsimään, kun Suomestakin saa.

6. Suostuisitko ottamaan sekarotuisen koiran? 
Periaatteessa kyllä, jos koira olisi kuitenkin rekisteröity ja vanhemmat tiedossa ja tutkittuja. 

7. Mikä on sinulle sopiva koiramäärä? 
Tällä hetkellä yksi, koska Rauha on niin kesken. Koirat on minulle kuitenkin harrastus, ja Rauha täyttää harrastuspuolen tällä hetkellä oikein hyvin. Aion kyllä toisenkin koiran joskus hankkia, mutta se tulee ajankohtaiseksi vasta kun olen edennyt Rauhan kanssa sen verran, ettei minulla ole sitten käsissäni kahta alkeissa olevaa koiraa. Koiramaksimina itselleni pidän 3 koiraa. En usko, että aikani tulisi koskaan riittämään useammalle niin, että voisin jokaisen kanssa harrastaa ja antaa jokaiselle erityistä omaa aikaa ja huomiota.

8. Onko sinulla mieluisinta FCI-roturyhmää? 
Ei oikeastaan. Jokaisessa FCI:ssä on kivoja koiria ja ei niin kivoja koiria. Mäyräkoirat taitaa olla ainoa suhteelliset tasainen porukka.

9. Mitkä asiat ovat vaikuttaneet/vaikuttavat rotuvalintaasi? 
Ensimmäinen seikka, joka vaikutti rotuvalintaani oli turkki. Halusin koiran jolla on lyhyt ja helppohoitoinen turkki. Toinen oli, että koiran pitää olla arjessa suht helppo ja kolmantena tietenkin se, että sen kanssa voi harrastaa kaikenlaista, ja koira on helposti motivoitavissa harrastuksiin. 

10. Miten tärkeää sinun mielestä on tulla toimeen koirasi kasvattajan kanssa? 
Jos on sijoituskoira, niin sitten hyvinkin tärkeää. Mutta muuten, jos on kokemusta koirista ja kasvattajaa ei juurikaan koiran kuulumiset kiinnosta, niin mitäpä tuosta. Onhan se silti aina mukavaa, jos on kasvattaja jonka kanssa tulee toimeen. 

11. Kiinnostaako sinua alkaa kasvattajaksi? Jos kyllä, minkä rodun? 
Ei oikeastaan. Olen niin ihastunut niin moneen rotuun ja ei ole aikaa, eikä kiinnostustakaan alkaa hoitamaan kokonaisia pentueita. Ja vaikka saisinkin pentueen luovutusikään asti hoidettua, niin sitten en varmaan raaskisi antaa niitä pentuja enää kenellekään. Ehkä joskus kun olen eläkeellä ja minulla on paljon aikaa, voin alkaa kasvattaa jotain kääpiövillakoiria. :D

Kysymykset haastetuille, jos vaikka joku jaksaisi tämän tehdä:
1. Miten päädyit ottamaan collien?
2. Mitä ominaisuuksia tahtoisit colliessa rotuna parantaa?
3. Onko koirasi mielestäsi sellainen, kuin kuvittelitkin collien olevan? Yllättikö jonkin?
4. Oletko miettinyt, tuleeko seuraavakin koirasi olemaan collie, vai jotakin muuta rotua?
5. Mikä on koirasi huonoin puoli (yksi ominaisuus)?
6. Entä paras puoli (yksi ominaisuus)?
7. Millaisissa tilanteissa koirasi haukkuu?
8. Millaisia kisatavoitteita sinulle on koirasi kanssa?
9. Kuinka monta kaulapantaa koirallasi on?
10. Milloin olet ollut koirastasi erityisen ylpeä?
11. Kiinnostaisiko sinua alkaa joskus kasvattajaksi?

Haastan mukaan nämä 11 collien sisältävää blogia, vastatkaa jos ehditte:
Maini ja muut
Lennu
Lola
Eedla
Eka
Taika, Väinö ja pentu
Romi ja Rimma
Frini ja Heta
Kake
Darwin
Kenny ja Kundi

(c) Anne Kylmäoja

4 kommenttia: