sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Möllitoko 3 + VIDEO

Tänään oli meidän kolmannet möllitokot, jotka meni jo paljon paremmin, kuin edelliset. Vieläkään ei mitään huippuseuraamisia tullut ja paikalla olon helpotin niin, että jäin koiran eteen, mutta muuten olen tyytyväinen meidän suoritukseen. Pisteitä 183 ja ykköstulos. Tuomari sanoi, että kyllä tuon koiran kanssa jo kisoihin voi mennä. Kunhan paikalla olo saataisiin kuntoon, niin mentäisiinkin.

Onneksi edes toinen meistä onnistuu kuvissa. (c) Heidi Lappalainen
Palkkasin Rauhan melkein joka liikkeen välissä, ja myös perusasennoista. Tässä päivän pisteet osa-alueittain:

Luoksepäästävyys 10
Paikka makuu 8 (Koska helpotin)
Seuraaminen kytkettynä 9 
Seuraaminen ilman hihnaa 9
Liikkeestä maahan 10
Luoksetulo 10 (Oli vähän nytkänyt istuessaan, mutta ei tullut sakkoja siitä)
Liikkeestä seiso 9 (Seuraamisessa meenasin kompastua koiraan. Itse seisominen meni ihan hyvin.)
Hyppy 9 (Ennakoi istumiskäskyn)
Kokonaisvaikutelma 9


Nyt vaan tehotreeni paikkamakuuseen. Pitää alkaa tehdä niitä muuallakin kuin kotona ja treeneissä. Mennä vaikka jonnekin kaupan pihaan treenailemaan. Meillähän on siis ongelmana se ääntely ja levottomuus. Koskaan ei Rauha ole paikka makuusta karannut, mutta ekan minuutin jälkeen alkaa helposti se ininä, joka pahimmassa tapauksessa on johtanut jopa haukkumiseen. Yritetään harjoitella sitä, että mielentila pysyisi koiralla rentona makuun ajan. Kotona paikkamakuissa ei ole mitään ongelmaa, koska tilanne on niin rento. 
Myös tuota paikallaan seisomista pitää varmentaa vielä häiriökäskyjen kanssa. Seuraamisessakin on vielä paljon työtä, mutta liikkeelle lähdöt ja suora seuraaminen sujuu jo ihan hyvin. Käännöksiä pitää alkaa nyt harjoitella, ettei koira jätättäisi niissä ja myös sitä pyllyn käyttöä tarvittaisiin lisää etenkiin vasempaan kääntyessä. 
Treeniä, treeniä ja treeneissä nameja vähemmälle. :)

(c) Heidi Lappalainen


8 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää! :) Tokokoekalenteria vaan katsomaan, totta kai te käytte ennen sääntömuutosta! Kokeisiin on tällä hetekllä aika paljon tunkua, joten kannattaa olla ajoissa liikenteessä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarkotus olisi yksissä virallisissa käydä ennen sääntömuutoksia. Ihan totta tuo, että kisoihin voi olla tunkua. Jospa me johonkin mahduttaisiin! :D

   Poista
 2. Rauhalla on ihana asenne koko suorituksen ajan, voi kun pääsis Mainin kanssa joskus tuollaiseen! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, minustakin on hyvä, että Rauhalla on kivaa. Helpottaa harrastamista huomattavasti. :D Ja Anne, en minä kyllä Mainillakaan ole asenneongelmia nähnyt kaarihalli treeneissä. Leikkiikin ihan hurjalla pärinällä. :)

   Poista
  2. Mutkumutku.. No saatan olla vähän ylikriittinen sen kanssa. Enempi on vielä siinä viretilan kestossa ja tasossa treenattavaa. Vähän semmoista kaasun ja jarrun kanssa kokeilua. Jospa joskus oisin tyytyväinen :Dd

   Poista
 3. Se näytti kyllä ihan todella hienolta, ootte työ vaan hirmuisen taitavia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Hyvältä näytti Lennunkin meno teidän blogin puolella. ;) Olen kyllä tyytyväinen Rauhan suoritukseen, koska sillä kesti pää koko suorituksen ajan, eikä tarvinnut haistella juuri lainkaan! :)

   Poista