lauantai 12. syyskuuta 2015

Voihan kökkö

Meillä oli taas vaihteeksi tokokokeet. Tämä koetahti on varmaan Rauhalle aivan liian tiivis, sillä tyttönen oli tänään enemmän paineissa kuin koskaan aiemmin, ja käytiinkin keräämässä meidän historian huonoimmat pisteet. 140 p. ja juuri ja juuri siis kakkostulos. Yleensä olen saanut Rauhan kentän laidalla mukavaan vireeseen ja siellä se on tehnyt hommia, ja into on loppunut sitten vasta kehään astuessa, mutta nyt en saanut Rauhaan oikein kontaktia edes kentän laidalla. Oli kyllä kamalaa mennä kehään, kun tajusin, että koiralla on sellainen "lähdetään kotiin" -asenne. No mutta kehään silti menin. Pisteet tässä.

Paikkamakuu 8
Ei mennyt ekalla maahan. Piti antaa kaksoiskäsky.

Seuraaminen 5
Ihan kauhiaahan se taas oli. Koira vain jolkutteli jossain siinä takana. Oli aika paineistuneen oloinen.

Liikkeestä maahan 8
Ei lähtenyt mukaan seuraamaan. Piti antaa kaksoiskäsky. Varmaan paineistumisesta tämäkin johtui.

Luoksetulo 9
Vinoon tuli.

Noutoesineen pitäminen 10

Kauko-ohjaus 9
Minusta ihan jees. Hypähti perusasentoon noustessa vähän.

Estehyppy 0
Bongasi kuvaavan kaverini kehän laidalla jä lähti tämän luokse ja sitten olikin jo Rauha saanut tarpeekseen ja päätti, ettei hän tee enää mitään.

Kokonaisvaikutus 6
Tuomari antoi minulle ihanan vinkin: "Voisit opettaa sille, että sen pitää pitää suhun kontaktia.". :D Niinhän se pitäisi tehdä.

Pisteitä siis 140 ja viimeinen sija. Mietin tässä, että onko reilua viedä Rauhaa vielä kisoihin, kun se selvästi niissä kovasti stressaantuu. Toisaalta olisi niin kiva saada vielä se viimeinen ykköstulos, niin sitten voisi päästää Rauhan ihan hyvillä mielin vähän tokolomailemaan. Ei jäisi vaivaamaan, että kun se yksi ykkönen. Voisi sterkata tuon ja sitten ensi vuonna uudella tarmolla aloittaa uudelta pohjalta avoimen luokan liikkeiden kanssa. Tässä olisi vielä ensi kuussa ja marraskuussa kokeet lähellä. Mutta mutta. Haluaisin olla Rauhalle reilu. Varsinkin kun meillä ei ole edes tokon treenipaikkaa tällä hetkellä, niin tulee aika vähänlaisesti treenattua. Pitää mietiskellä asiaa nyt kunnolla.

Kiitos Päiville kokeen kuvaamisesta! :)

2 kommenttia:

 1. Joo, seuruu oli asenteella ei kiinnosta mutta silti se näytti kokoajan virkeeltä ja kuuliaiselta, jopa seuruussa. Se ei alkanut lahnailemaan vaan kipitteli reippaasti. Ehkä se yhteinen kupla puuttui?
  Ilmoita reippaasti kokeeseen. Pidä vaikka leikki-seuruukuuri. Palkkaat paljon ja HYVÄLLÄ herkulla seuruun kontaktista mutta alotat ja lopeta aina leikkiin, eikä treeni saa kestää yli viittä minuuttia.
  Kyl se siitä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tsemppaavasta kommentista. En ole koskaan kuullut mistään yhteisestä kuplasta, mutta se kuulostää kyllä juuri joltain sellaiselta, mikä meiltä puuttuu. Minulla oli tarkoitus alkaa ottaa seuraamista kaukopalkalla, että saisin Rauhan vähän ns. tarkentamaan minuun, eikä siihen minulta tulevaan palkkaan, mutta en ole vielä ehtinyt sitä aikomustani edes kokeilla. Mutta pitää varmaan nyt tosiaan tehdä juuri noin, että ihan vain vähän seuraamisia, mutta ne voisi olla semmoisia supersiistejä. Sitten jos saadaan se TK1 kasaan, niin voisi aloittaa ihan vauvan askelin taas rakentamaan tuota hommaa. :)

   Poista