perjantai 25. heinäkuuta 2014

Geenitestitulokset

Tilasin Rauhalle geenitestin muutama viikko sitten ja tulokset pärähtivät tänään sähköpostiin!

CEA:   R/R   normaali
DM:   N/N   normaali
MDR1:   +/-   kantaja

Eli siis aivan loistavat tulokset, sillä näiden varjolla Rauhan ei ole todennäköistä sairastua collieiden perinnölliseen silmäsairauteen eli CEA:han eikä etenevään selkäydinrappeumaan eli DM:aan ja lisäksi sen ei pitäisi olla yliherkkä lääkeiaineena käytetylle ivermektiinille, Rauha ainoastaan kantaa yliherkkyysmutaatiota. Parasta tässä on se, ettei minun enää tarvitse olla niin paniikissa, kun Rauha yrittää syödä hevosenkakkaa lenkkipoluilla. Jotkin hevoslääkkeet kun sisältävät ivermektiiniä. 

Tässä myös kuvia eilisestä mätsäristämme Iisalmessa. Tarkoitus oli viedä Leewi-pappa kehään, mutta oli niin kuuma, etten viitsinyt veteraani kiusata. Leewi kun on jo niin herkkä kuumuudelle. Käytiin sitten Rauhan kanssa vähän esittäytymässä tuloksena isojen pentujen PUN3.



Rauha oli mahdottomalla räyhäyspäällä ja haukkui kehänlaidalla taas tosi paljon. Yritti päästä leikkimään kaikkien kanssa, mutta sitten kun vein sen koirapuistoon mätsäreiden päätteeksi, se meni penkin alle piiloon!! Mitä ihmettä? Rauha on nykyään innokas koirapuistokoira joka rakastaa juosta. Varsinkin kun kaverit olisivat olleet ihan sopivan kokoisia ja ihan kilttejäkin. En ymmärrä. Ehkäpä syynä oli puistossa ollut thai ridgeback dog, joka oli kyllä ihan kiltti, mutta varsin eleetön, ja kun sillä oli vielä kokoajan tietysti selkäkarvat "pystyssä", koska se ominaisuus rodulle kuuluu, niin ehkä se oli Rauhan mielestä arvaamaton. Tai sitten tämä on taas näitä teini-iän oikutteluja. 



2 kommenttia: