lauantai 18. heinäkuuta 2015

Miksi ei huvita?


Rauha on ollut nyt viikon verran jotenkin vetämätön. Ihan iloinen ja reipas ja syö hyvin, mutta jotenkin laiska. Varsinkin tokossa sen huomaa. Ihan hassua, että kaksi kuukautta sitten olen valittanut täällä, kuinka koirani on liian vilkas ja yli-innokas, ja nyt taas ongelmaksi onkin muodostunut aivan päinvastainen, eli laiskuus. Rauha ei oikein innostu leikkimään, ja paikalla olosta on tullut sen suosikkiliike tokossa.

Mietin tähän syitä, ja ekana tuli toki mieleen, että kesäsäät ovat imaisseet Rauhasta mehut. Mutta siis kun kesä on ollut viileä, niin jotenkin vaikea uskoa, että +13 astetta voi noin suuren laiskistumisen aiheuttaa koirassa. Mietiskelin asiaa treenikaverin kanssa, ja esille nousi juoksut. Rauhan juoksut loppuin noin kuukausi sitten. Tämä on kuulma nyt oivaa aikaa valeraskaudelle. Rauha ei tee pesää ja pehmolelut saavat yhtä ärhäkät tapporavistukset kuin tähänkin asti, mutta treenikaveri sanoi, että hänen vanhemmalle nartulle oli aina ennen sterkkausta noin kuukausi juoksujen jälkeen puhjennut valeraskaus, joka ei ilmennut mitenkään muuten, kuin tekemällä koirasta niin laiskan, että sen kanssa harrastaminen oli valeraskauden aikana täysin mahdotonta. 

Olen huomannut myös, että Rauhan alin nisäpari käyttäytyy oudosti. Toinen nisistä on turvonnut ja sen pää on tummentunut. Toisesta taas vuotaa hiukan jotain vaaleaa nestettä, niin että olen nyt viikon sisään joutunut sen kahdesti putsailemaan. Voihan narttu nyt sentään. Ei ole kiva, jos Rauha nyt jonkun valeraskauden itselleen on pyöräyttänyt. Toisaalta päässä pyörii myös kaikki muukin märkäkohdusta nisäkasvaimiin ja olenkin ollut vähän kahden vaiheilla, että mennäkö lääkäriin vai ei. Olen nyt päättänyt kuitenkin vain seurailla tilannetta. Jos se on valeraskaus, niin eihän sille mitään voi tehdä. Ainoastaan sterkkaus auttaa ja Räyhis kyllä pääsee/joutuukin leikkauspöydälle luultavasti melko pian. Tahtoisin kastroida sen jo tänä syksynä, mutta riippuu vähän rahatilanteesta. Viimeistään keväällä kuitenkin. 

4 kommenttia:

 1. Nartun toimenpide on sterilointi, uroksen kastrointi ;)
  T: Pilkunviilaaja =D

  VastaaPoista
 2. Lolalla oli IHAN samanlainen laiska kausi juoksujensa jälkeen keväällä. Oli niin outoa mennä metässä kun tyyppi käveli kaks metriä mun perässä eikä normaaliin tapaan huidellut haistellen edellä :o meilläkään ei ollut mitään muita oireita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan sekin siis ollut jotain valeraskautta. Ilmeisesti tosi monella nartulla ilmenee jotain. Aivan hirvittävän raivostuttavaa, ihan kuin ei olisi jo niissä juoksuissa tarpeeksi pään vaivaa. :D

   Poista