perjantai 20. joulukuuta 2013

Ensivaikutelma

Nyt kun toinen aamu Rauhan kanssa alkaa olla paketissa, ajattelin kirjoitella millaisen vaikutelman olen siitä saanut. Mitään suuria analyyseja en voi vielä tehdä, kun ollaan oleiltu vasta kotona, ja sekin on vielä niin uusi paikka, että varmaan Rauhalla on vielä vähän orpo olo.

Vertaan Rauhaa paljon toiseen koiraani Leewiin, sillä sen enempää minulla ei näistä pikkupennuista ole kokemusta. Rauha on hyvin erilainen pentu, mitä Leewi oli. Rauha on todella rohkea. Vaikka nämä kaikki nurkat ja paikat ovat sille uusia ja vieraita, se vilistää rohkeasti häntäpystyssä, eikä ole vielä tullut vastaan mitään, mitä se olisi oikeasti pelännyt. Leewi ei uskaltanut pariin ekaan viikkoon edes poistua omasta pihasta, ja jos kannoin sen kauemmaksi, se juoksi heti hurjaa kyytiä kotiin. Rauha riehuu ja leikkii ulkona iloisesti ja on menossa kokoajan kauemmaksi ja kauemmaksi. Lisäksi vaikka Rauha säikähtää jotakin, säikähtäminen on tosi nopea hetki ja sitten se haluaa jo mennä katsomaan uutta asiaa. 

Yritettiin ottaa Rauhasta eilen oikein uskottava pose kuva, mutta eihän siitä tullut mitään. Pitänee odottaa, että kärsivällisyys ensin vähän kasvaa, niin koiralla kuin omistajallakin :D

Myös vieraisiin ihmisiin suhtatuminen on hyvin erilaista. Leewi oli pentuna sellainen, että jokainen vastaan tulevaa ihmistä olisi pitänyt päästä moikkaamaan ja kaikki ihmiset oli ihan yli-ihania. Rauha ei sen sijaan kiinnitä vieraisiin ihmisiin juuri mitään huomiota. Lenkillä ne eivät kiinnosta, ja jos meille tulee joku kylään, Rauha katselee kauempaa ja touhuilee omiaan. Rauha ei kuitenkaan vierasta ketään, se antaa silittää ja on ihan rauhallisesti sylissä, nuolee naamaa jne. Sitä vain ei niin kamalasti taida kiinnostaa vieraat ihmiset. Vieraat koirat kiinnostavat vähän enemmän, mutta en ole päästänyt Rauhaa moikkaamaan yhtäkään koiraa tuolla lenkillä, niin en tiedä miten se niihin suhtautuisi.Muutenkin Rauha on aika itsenäinen pentu. Se leikkii mielellään yksinkin. Välillä se ihan ärsyyntyy, jos minä menen silittelemään sitä, kun sillä on menossa hurja painimatsi pehmolelun kanssa. Minun syliini se työntyy lähinnä väsyneenä, kun se haluaa roeta nukkumaan. Lisäksi Ruha oppi jo ensimmäisenä päivänämme löytämään rappukäytävässä reitin meidän ovelle ja tänään se onnistui jo menemään ovesta heti ensiyrittämällä! Eilen se työntyi aina ensin nurkkaan joka jäi oven taakse. Minusta tuollaisten isojen asioiden hahmottaminen noin pieneltä koiralta osoittaa jo jonkilaista aivotoimintaa.Rauha on vielä kuitenkin niin pieni, ja ollut täällä niin vähän aikaa, että muuta en siitä osaa vielä sanoa, mutta minulla on vahvat fibat siitä, että siitä on kasvamassa juuri minulle sopiva koira. 

2 kommenttia:

  1. Onko teillä muuten Rauhan kanssa harrastus suunnitelmia? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tokoa olisi tarkoitus alkaa ensi vuonna harjottelemaan, ja sitten kun on luusto kuvattu, niin agilityakin haluaisin päästä harrastamaan. Että ainakin nämä olisi suunnitelmissa, mutta saatetaan me kokeilla jotain muutakin tuon lisäksi, katsoo nyt millainen koiran rötkäle tuosta Rauhasta kasvaa. :)

      Poista