maanantai 30. joulukuuta 2013

Ruoka ennen kaikkea

Nyt on kotiuduttu Iisalmesta takaisin Kuopioon. Tultiin oikeastaan jo lauantai-iltana junalla Rauhan kanssa tänne. Eka junamatka sujui tosi hyvin. Rauha nukkui koko matkan sylissäni, eikä ihmetellyt tai itkeskellyt yhtään.

Viime yö ei mennyt kovin hyvin. Menimme nukkumaan vähän klo 22 jälkeen, niin kuin yleensä, mutta Rauha heräsi jostain syystä jo klo 00.30 ja aloitti hurjan riehunnan. Sitten se nukahti ja heräsi taas joskus yöllä, en silloin edes katsonut enää kelloa, mutta vaikkaan 04-05 aikoihin. Silloinkin piti riehua. En tiedä mikä viime yössä sitä häiritsi, kun se on jo monta yötä nukkunut riehumatta 22-07. Minulla on tänään vapaapäivä, joten minua tuo riehunta ei haitannut, mutta Jani parka joutui heräämään klo 07 töihin, joten yöunet olisivat saaneet olla paremmat. Ensi yönä nukun Rauhan kanssa olkkarissa, jos se taas aloittaa tuollaisen härhellyksen, niin saa Jani nukkua. 

Joka tapauksessa ajattelin kirjoitella nyt siitä, mitä meillä tällä hetkellä syödään. Rauha on vielä niin pieni, että me syömme 4 kertaa päivässä: aamulla heti aamupissin jälkeen, eli noin klo 7-8, päivällä 12 aikoihin, iltapäivällä 17 aikoihin ja sitten vielä ennen nukkumaanmenoa klo 21 aikaan. Jokainen ateria sisältää desin nappuloita veteen turvotettuina, puolidesiä jauhelihaa raakana ja lorauksen piimää. Lisäksi lisään aamuruokaan aina teelusikan lohiöljyä. 

Kerta-annos.

Nappulana meillä syödään pääasiassa Nutron penturuokaa. Kasvattajalla Rauha söi Hauhau Championia, mutta koska minulla oli jo valmiiksi ostettuna jättisäkki tuota Nutroa, vaihdoin nappulan siihen. Ostin tietenkin pienen pussin Hauhautakin, jotta sain vaihdettua nappulan hiljoksittain. Siksi edelleen lisään Hauhauta joka aterialle hieman. Suunnilleen niin, että 3/4 Nutroa ja 1/4 Hauhauta. Tätä aioin jatkaa niin kauan että tuo Hauhausäkki on tyhjä. Jauhelihana ostan pääasiassa ihan perus Atrian nauta-sikaa, vaikka tällä hetkellä taitaakin olla pelkkää naudanjauhelihaa (oli tarjouksessa, hihi).
Rauhan maha on kestänyt hyvin nappulavaihdoiksen ja kaikki muutkin ruokalajikokeilumme. Olen antanut Rauhalle tähän mennessä ruuan mukana "ekstrana" aina silloin tällöin keitettyä kananmunaa, kermaviiliä, puuroa ja lohta. Herkkupaloina on käytetty juustoa ja jauhelihaa. Rauha on kaikkiruokainen, eikä ole nirsoillut vielä minkään kanssa. Eilen minulta tippui pieni salaatinlehti lattialle, jonka Rauha sitten kävi poimimassa ja kuljetti omaan nurkkaansa. Ajattelin, että antaa repiä, ei se sitä varmaan syö, mutta eikös tyttö vain ollut pistellyt koko lehden poskeensa.

Rauha iltapalalla = kuva on hämärä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti