sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Joulu on jo ovella

Lähdemme huomenna joulun viettoon äitini luo Iisalmeen. Siksi olemme nyt viikonlopun hoitaneet jouluvalmisteluja täällä ja eilen kävimmekin toivottelemassa hyvät joulut poikaystäväni sukulaisille. Rauha käyttäytyi kylässä tosi reippaasti. Se oli tosi rohkea, eikä taaskaan kiinnittänyt juuri huomiota ihmisiin. Toki kaikki halusi nostaa sen syliin ja paijailla ja kyllä Rauha sille pari pusua antoi ja häntää heilutti, mutta kun pääsi vapaasti lattialle, niin touhuili ihan omiaan. Janin isän luona on 4-vuotias spanielinarttu, joka leikki Rauhan kanssa tosi nätisti. Rauha kävi jopa röykeäksi ja kun tämä toinen tyttö makoili lattialla, Rauha meni kiskomaan sitä tassukarvoista. Onneksi oli pitkäpinnainen spanieli, niin selvittiin hyvillä mielin siitä reissusta.

Erittäin huonolaatuinen kännykkäkamerakuva, mutta kyllä tästä tuo Rauhan törkeä tassujen syönti selväksi tulee. Toinen osapuoli on springeri-cockeri-sekoitus Aura.

Janin siskolla olikin sitten vähän isompi sekarotuinen uroskoira, jota käytiin vain sylistä käsin nuuskimassa. Rauha oli tämän koiran päänkokoinen, joten en uskaltanut antaa mennä vielä sen kummemmin tutustumaan. Sen sijaan Rauha teki tuttavuutta talon kissojen kanssa. Kaksi vanhempaa kissaan eivät juuri välittäneet Rauhasta, kävivät nuuskimassa ja jatkoivat matkaa, mutta nuori ragdoll-uros ei innostunut riekkuvasta koiranpenikasta lainkaan ja kynttähän sieltä tuli. Rauha kiljui ja huusi niin paljon, että olisi voinut luulla, että vähintään silmä irtosi. Omakin sydän hyppäsi kurkkuun siinä vaiheessa ja olin jo varma, että nyt lähetään päivystykseen, mutta kun nappasin Rauhan syliin ja tutkin, en löytänyt siitä mitään vikaa. Pelkkää pennun yliliioiteltua säihkähdystä siis. Hetkan ajan ajattelin, että nyt sille jää joku kamala trauma, mutta noin 3 sekunnin kuluttua tapahtuneesta, Rauha lähti kissan luo uudestaan häntä pystyssä. Ei siis ainakaan turhan pehmeäpäinen pentu!

Tänään leikattiin kynnet. Sujui ihan hyvin. Tai no etutassut sujui hyvin, ja takatassut joten kuten. Takatassuissa leikkasin kaksi kertaa suoneen, kun aina kun oli nipsaisemassa päättä neiti potkaista. Rauha ei itse edes huomannut töpeksintääni. Minusta tuntuu, että Rauhalle jäi ihan hyvä mieli tuosta kynsien leikkauksesta, sen verran paljon jauhelihaa minä sille sen aikana syötin. 


Äsken paketoitiin myös lahjat ja siinä Rauha oli kyllä todella innokkaasti mukana. Varasteli teippirullaa, pureskeli lahjapaperia ja kävi kuopimassa jo valmiiksi paketoituja lahjoja. Otin tapahtumasta vähän kuviakin!


Työnvalvoja. 

Karvinen katseli paketointihäppeninki' turvallisesti muovipussien takaa..

..ja tuli tsekkaamaan tilanteen kun pikkuapuri nukahti. Tästä kuvasta näkee vähän tuota noiden kokoeroakin. 

Saatiin me joitan aikaankin!


Mukavaa joulun odotusta kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti