sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Esineruudun alkeet

SCY:n treenipäivänä pääsin kokeilemaan ekaa kertaa esineruutua, ja innoistuin siitä sen verran, että ollaan nyt Rauhan kanssa otettu pari kertaa esineruutua ihan kaksistaan. Ollaan molemmat vielä niin aloittelijoita tämän jutun kanssa, että pidämme ruudut pieninä ja edelleenkään en vaadi Rauhalta muuta kuin esineen löytämisen, eli sitä ei minulle tarvitse tuoda. Rauha saa myös katsoa, kun vien esineen ruutuun, ihan vain jotta tämä pysyy vielä tarpeeksi helppona, ja Rauha ei turhaudu (mitä se muuten tuppaa tekemeen nykyään melko usein jos kaikki ei mene heti nappiin). 

Kuvasin meidän tämän päiväiset harjoitukset. En tiedä kiinnostaako tällaiset videot ketään muuta kuin minua, mutta minusta on ainakin kiva verrata esimerkiksi vuoden päästä, että miten paljon ollaan edistytty (vai ollaanko ollenkaan). :D

Ensiksi tein ruudun tasaiselle sammalmaalle. Esineenä käytin lammaspatukkaa, jolla Rauha tykkää leikkiä. Vaalea patukka erottui hyvin tasaiselta vihreältä sammalelta, ja Rauha juoksikin aikalailla suoraan patukan luokse. Otin tässä ruudussa kaksi etsintää, ja molemmilla kerroilla Rauha meni suoraan esineelle, koska näki sen heti. Tässä video eka ruudulta:


Toisen ruudun tein vähän hankalampaan maastoon. Maa oli vaaleanharmaa kuolleista lehdistä, eikä patukka oikein erottunut siitä. Lisäksi maastossa oli kuoppioa ja kumpareita, joten suoraa näkymää patukalle ei ollut. Rauha etsikin ekalla kerralla patukkaa melkein minuutin ja toisella kerrallakin meni selkeästi pitempään kuin tuossa ekassa ruudussa. Video toisesta ruudusta:


En tiedä tehdäänkö me tätä ollenkaan oikein, mutta Rauhalla on hauskaa ja onhan tämä nyt kivaa vaihtelua metsälenkeille. Ruudun tallaaminen on kyllä yksin aika tylsää hommaa, varsinkin siihen nähden miten paljon enemmän aikaa menee ruudun tallaamiseen kuin sitten itse tuohon esineen etsintään. :D

Metsän hajuja. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti