lauantai 3. toukokuuta 2014

Liimakorva liikenteessä

Vappu meni sukkelasti ohi. Aattona vietin itse päivän yliopistolla vapputouhuissa, mutta illalla nappasin Rauhan mukaan patsaan lakitukseen ja muihin ulkomenoihin. Rauha ei koskaan aiemmin ole ollut sellaisessa ihmispaljoudessa, mutta ihmiset eivät sitä häirinneet. Sen sijaan muut koirat piti räkyttää järjestäen. Minua alkoi jo melkein nolottaa, kun ylioppilaskuoro hoilasi savolaisten laulua ja kesken kaiken Rauha aloitti oikein hurjan huutokonserton ohi jolkottelevalle venäjänvinttikoiralle. Onneksi Rauhakin sitten lopulta rauhoittui, kun sai hetken aikaa tarkkailla (ja haukkua) tilannetta. Illemmalla siirryimme kavereideni kanssa valkeisenlammelle viettämään iltaa, ja Rauha tietysti tuli mukana. Valkeinen oli täynnä juopunutta haalarikansaa, ja Rauha saikin huomiota ja rapsutuksia enemmän kuin tarpeeksi. Istuskelimme rannassa kolmisen tuntia, ja voi että oli Rauha sen jälkeen väsynyt. Myös jonkilaisia paineita se taisi siellä ihmisvilinässä istuskelusta kasata, sillä omassa pihassa piti vetää vielä hurjaa hepulirinkiä ennen kun voitiin mennä sisälle. Ja sisällä pentu sitten zippasi saman tien ja nukkui ennätykselliset 12 tunnin yöunet yhteen pötköön! :D

Vappupäivänä SCY:n savo-karjanlan alaosasto järjesti mätsärin, johon mentiin Rauhan kanssa. Minä olin mukana ottamassa ilmoittatumisia vastaan, ja siinä ilman lapasia ilmoittautumisia kirjatessa sormet jäätyi, ja kylmyys alkoi sormia pitkin virrata muuallekin kroppaan. Ilmoittatumisista selvisin kuitenkin, mutta sitten kun juoksin siitä Rauhan kanssa kehään (oltiin kolmannessa parissa), niin tärisin jo aika näkyvästi. Kehä meni nopeasti. Vastassa oli naapurin villakoira, joka nappasi punaisen nauha, ja me saimme sinisen. Kehän jälkeen syöksyin autoon ja iskin lämmöt täysille. Vartin siinä lämmittelin ja sinä aikana aurinkokin oli tullut esiin, joten loppu mätsäri sujui ei-niin-tärisevissä merkeissä. Sinisten kehässä Rauha käyttäytyi mainiosti, ja nappasimmekin sinisten voiton ja jatkoimme BIS-kehään, jossa Rauha alkoi taas olla aika väsynyt ja koetti tarjota minulle istumista useampaan otteeseen. Tuloksena oli BIS10 (kymmestä koirasta), mutta hirmu tyytyväinen olen tietysti Rauhaan joka jaksoi koko lähes 5 tuntisen päivän kentällä kanssani. :)

Koska minulla ei ole vapulta mitään koiramaisia kuvia, tässä on yksi vappumainen kuva piristämään tekstiä!
Eilen sitten käytiin Janin mummon luona jossa Rauha sai taas hurjasti herkkuja: 2 x dental stick, n 100 x kinkkusiivu, kurkkua, sokerikorppu, hurjasti loimulohta jne. Rauha oli tyytyväinen, itse olisin voinut ainakin sen sokerikorpun jättää antamatta, mutta Janin mummo on nopea syytämään ruokaa Rauhalle. :D
Mummolan jälkeen Rauha oli jotenkin apaattinen. Iltalenkillä se ei haukkunut millekään, eikä kellekään ja jouduin pääasiassa vain vetämään sitä perässäni. Ajattelin jo, että nyt se on saanut jonkun pörriäisen mätsäreistä, mutta tänä aamuna Rauha veti taas sellaista rallia lelukoiransa kanssa, että kuoppasin sairausepäilyni saman tien. Rauha oli eilen vain varmaan kamalan väsynyt vappuaatosta ja -päivästä.

Tänään lähdettiin siis taas mätsäreihin, tällä kertaa Hukka-Putken järjestämiin. Otin Rauhalle mukaan peiton johon komensin sen asettumaan kehän laidalle. Tekniikka toimi, ja nämä olivat ehdottomasti meidän vähähaukkuisimmat mätsärimme tähän asti! Kehässä testasimme uutta näyttelyremmiä, jonka kanssa oli hiukan vielä hankaluuksia, mutta hyvin meni silti. Tuloksena tänään PUN3. 
Ehdimme mätsärin jälkeen vielä Mustin&Mirrin pentutreffeille, jossa olikin parhaimmillaan ennätykselliset 8 pentua. Leikit sujui hyvin, vaikka kaikki pennut ei aluksi ihan hiffanneet Rauhan tyyliä näykkiä leikkiessä, mutta onneksi Rauha ei ole kovaotteinen, vaikka tuo hammasten kolistelu näyttääkin välillä tosi hurjalta. 

Mätsäriodottelua ja Rauhan tyylikkäät liimakorvat!
Yritin ottaa kuvia pentuleikeistä, mutta valitettavasti valaistus oli minun kameralleni liian heikko.  Tässä kuitenkin pari otosta, ihan vain siksi kun TULI OTETTUA.

Ruskea-musta-valkoisia viivoja. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti