torstai 15. toukokuuta 2014

Tokotilanne

Oltiin tiistaina Rauhan kanssa mätsärissä tuloksella pentujen PUN3. Palkinnot olivat vallan mielenkiintoisia, sain nimittäin teho palautusjuomia, kakankeräys pahveja ja kummallisen navetalta haisevan mustan kumijutun, josta kuva alla. Jos joku tietää mikä tuo on, niin on kiltti ja kertoo. Minusta tuo näyttää ihan joltain lypsimeltä. Tehtiin tuolla Rauhan kanssa esineruutua, ja navetan hajun vuoksi tuon löytäminen näytti olevan vähän liiankin helppoa. :D


Tänään oltiin taas pentukurssilla, niin kuin aina torstaisin, mutta en ole pitkään aikaan kirjoittanut mitään sieltä, niin päivittelempä nyt vähän ajatuksia, joita on herännyt. 
Kaiken kaikkiaan Rauha käyttäytyy siellä nykyyän hyvin. Sitä ei juuri kiinnosta muut koirat, vaan se tekee innokkaasti minun kanssa ja ottaa itse kontaktia. Mitään kovin vaikeaa ei pentukurssilla ole otettu. Tänään harjoiteltiin maahanmenoja (liikkeestä ja paikaltaan), leikkimistä, hyppäämistä, takana kulkemista, toisen koiran ohittamista, kontaktikävelyä/seuraamista, sivulle tuloa, pieniä paikalla oloja ja luoksetuloa. 

Rauhan vahvuudet ovat kontaktikävely, leikkiminen, sivulle tulo ja paikalla olo. Toisia koiria läheltä ohittaessa kontakti saattaa rakoilla, mutta Rauha ei pyri muiden koirien luo ja pysyy sivulla. 
Hyppääminen on yhtä kaaosta hihnan kanssa. Minä onnistuin joka kerta tänäänkin sotkemaan sen hihnan siihen hyppyyn. Rauha kyllä hyppäsi ihan hyvin, mutta itse sähläsin siinä pahemman kerran. 
Maahan menoissa on vielä paljon viilattavaa. Rauhalla on varmaan vielä niin heikot syvät vatsalihakset, että sen jalat liikahtelee seiso-maahan liikkeenvaihdon aikana. Maahan-seiso menee paremmin. Ollaan otettu nyt maahan menojen kanssa takapakkia, jotta Rauha oppisi tuon tekniikan oikeasti kunnolla. Myös istumistekniikkaa hiotaan, sillä Rauha liikuttaa joskus takajalkojaan istumaan mennessä. 
Tuo takanakulkeminen on meillä myös aina yhtä sirkusta. Emme ole opetelleet sitä kurssin ulkopuolella, joten Rauhalla on sen idea ihan hukassa, ja se pyrkii aina vasemmalle sivulleni. Selviämme näistä takana kulkemisistä sillä, että imutan Rauhaa vain perässäni. :D
Luoksetulo on meillä se suurin murheen kryyni. Luoksetulot otetaan aina loppuun niin, että muut koirat muodostavat leveän kujan, jota pitkin jokainen sitten vuorollaan juoksee ohjaajansa luo vauhtiluoksetulona. Itse luoksetulo onnistuu kyllä meiltä hyvin. Rauha juoksee luokseni hurjana ja tammaa saman tien kiinni patukkaan, kun luokseni pääsee (niin kuin kuuluukin), eikä välitä mitään ympäröivistä koirista, mutta voi kamalaa se kujassa odotteluaika. Rauha ei vain ymmärrä, miksi hän ei saa mennä, kun joku ihminen siellä juoksee ja hoututtelee. Rauha haukkuu ja riehuu hulluna aina muiden suoristusten aikana, ja jokaisen suorituksen jälkeen hurja itku, kun ei saanut mennä. Rauha ei näe eikä kuule mitään muuta kuin sen luoksetuloa suorittavan koirakon. Namitkin on silloin ihan turhia. Treenihallimme on melko pieni, joten emme pääse minnekään kauemmaksikaan, vaan on pakko olla siinä parin metrin päässä katsomassa. Ompahan ainakin muilla pennuilla häiriötä, kun Rauha ölisee, räyhää ja riehuu vieressä.

Ensi viikolla meillä on viimeinen pentukurssin harjoituskerta ja kaupunkikävely. Nopeasti meni tämäkin kaksi kuukautta. Mutta hätä ei ole tämän näköinen, sillä heti kesäkuussa alkaa saman seuran, eli KPSH:n, tokon alkeiskurssi, jonne otetaan 10 koirakkoa. Ilmoittauduimme Rauhan kanssa mukaan, ja pitää toivoa, ettei ilmoittatujia ole yli kymmentä. Mikäli on, niin kurssilaiset valitaan hallintatestin perusteella, (eikä kurssille pääsymme ole silloin aivan varma :D).
Ainut huono puoli tuossa kurssissa on, että se on sama päivänä kuin meidän jäljestyksen alkeiskurssi. Jäljestys on tunnetusti koiraa uuvuttava laji, joten en ole varma, miten paljon Rauha jaksaisi sen jälkeen tokossa keskittyä. Olen kuitenkin päättänyt, että jos vain pääsen, niin menemme molemmille kursseille, ja tuolla jälkikurssilla otamme enemmänkin oppia, ja treenaamme sitten oppien mukaan ahkerasti kotona. KPSH:n tokokurssille pääsy olisi minulle kuitenkin tärkeää, koska haluaisin kovasti päästä Rauhan kanssa myös johonkin KPSH:n tokoryhmään. 

Kurssitilanteemme selviää kuitenkin kesäkuuhun mennessä, että ei tässä kauaa tarvitse odotella!

4 kommenttia:

 1. Tuo musta juttu on nännikumi ja on olet ihan oikein päätellyt sen olevan lypsin. Sanovat niiden olevan kestäviä, mutta kyllä meillä Tessu sen sai säpäleiksi. Täytyy kyllä kehua sen verta, että kyllä se yllättävän pitkään terrierin hampaissa pysyi ehjänä! :D

  Ja juuri tänään itsekseni harmittelin, kun ehdin jo ilmottautua sinne toiselle ALO-kurssille.. En tiennyt silloin milloin KPSH:lla on tulossa seuraava kurssi. Tuo tokoryhmään pääsy olisi nimittäin todella hieno juttu! (tosin Maini ei ole käynyt tuota pentukurssia) No ehkä mekin joskus päästäisiin jotain kautta sellaiseen ryhmään mukaan :) Toivottavasti te pääsette Rauhan kanssa sinne alkeisiin, vaikka kyllä uskon, että te selvittäisitte läpi sen hallittavuustestin ihan heittämällä! Rauha on niin taitava jo nyt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nännikumi.. Kuulostaa jotenkin vähän ällöltä. :D Olen itse joskus lomittajanakin työskennellyt, niin tuo esineen pää on kyllä juuri sellainen kuin siinä lypsimessä on. Tuolta se siis näyttää purettuna. Rauhasta tuo on kuitenkin ihan superkiva lelu. Rauha ei ole onnistunut vielä rikkomaan edes yhtään peruspehmolelua, joten tuo nyt varmasti ainakin ehjänä sitten säilyy. :D

   Toivon itse, ettei hallittavuustestiä tarvittaisi, sillä Rauha on vielä niin pälli, että helposti löytyy varmasti se 10 parempaa (ja vanhempaa) koirakkoa. Mutta mennään me yrittämään kyllä, vaikka testiin kutsu tulisikin. :)

   Poista
 2. Voi miten kaunis tumma maski Rauhalle on tullut! (Vai onko se aina ollut noin tumma? Nyt vasta kiinnitti mun huomion :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos tarkoitat tuota päälaella/korvissa olevaa tummaa väriä (itse kutsun sitä Rauhan hatuksi), niin se on kyllä tullut tässä vasta vanhemmiten. Tai oli Rauhalla se joskus 8 viikon iässä, mutta sitten se haaleni pois, ja nyt tuli takaisin! :D Itsekin tykkään tuosta maskista/myssystä/hatusta kovasti, ja toivon, että se on tullut jäädäkseen. Rauhakin on nyt nassustaan oikea tri_colour, kun on valkoinen kuono, ja tumma päälaki tuon perussoopelin rinnalla. :D

   Poista