maanantai 12. toukokuuta 2014

Rauha suosittelee!

Tyhjensin tuossa kamerastani kuvia, ja sieltä löytyi muutama otos viikonlopun herkuista. Lihaosastolla silmiini nimittäin osui alennuksessa olevat sisäelimet. Olen aina kuvitellut, että ihmisille myytävät sisäelimet olisivat jotenkin kalliita, mutta ei! Munuaisetkin ovat 5e/kilo ja nyt ne olivat vielä -30% alennuksessa, joten hintaa kahdelle munuaiselle (n. 400 g) tuli 1,5 euroa. Luin, että munuaset ovat vieläpä oikein ravitsevaa ja proteiinipitoista ruokaa koiralle. 

Viikonloppuna sitten Rauha herkuttelikin munuaisilla, ja voi nami kun oli namia. Munuaisten valmistus oli yksinkertaista, pilkoin, huuhdoin ja keitin ne, mutta keittämisestä syntyvä haju oli aivan kamala. Rauha kuitenkin tykkäsi, joten yritän suosia sisäelinten käyttöä Rauhan ruuassa vastaisuudessakin. :)

Yammy!

4 kommenttia:

 1. Se haju on kyllä jotain niin... karmivaa. Yök :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kieltämättä. :D Vaikka yritin huuhtoa nuo todella tarkasti, niin silti sellainen inha virtsan haju leijaili kämpässä.

   Poista
 2. Miekin haluaisin kokeilla Lennun kanssa eri sisäelimiä palkkana tokossa, mutta jotenkin mie en vaan löydä kaupoista mitään munuaisia/maksoja tms. :D En tiiä kävelenkö laput silmillä vai mikä on vikana. :P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne sijaitsevat yleensä lähellä jauhelihoja/muita naudan ja sian lihoja. Aika usein ovat siellä ylemmillä hyllyillä ja valinnan varaakin on usein aika vähän. Yleensä on vain yhdeltä "valmistajalta" saatavilla, joten hirveän paljoa hyllytilaa sisäelimet eivät vie, ja siksi pitää välillä etsiä tarkasti! :)

   Poista