sunnuntai 1. kesäkuuta 2014

Hoidossa

Minä lähin keskiviikkona Ouluun kavereita moikkaamaan, ja matkalla tipautin Rauhan äidille hoitoon. Palasin eilen illalla, eli nelisen päivää oltiin Rauhan kanssa erossa. Heti ekana iltana piti soitella äitille, että "miten siellä menee", mutta sitten osasin onneksi jo rauhoittua ja nauttia koirattomista aamuista.


Pari ekaa päivää Rauha oli kuulma ollut kiltti ja rauhallinen, mutta sitten se päätti lopettaa vieraskoreilut ja oli varastanut äitin muffinit keittiön pöydältä ja tuhonnut äitin kukkapenkin. Se oli myös yrittänyt varastaa äitin leipää sohvalta. Pahin huipennos oli ollut, kun Rauha oli itse pintaisesti karkaillut aukinaisesta ovesta ulos, vaikka oli kielletty. Äiti pari kertaa oli vain vetäissyt Rauhan valjaista takaisin sisälle, mutta kolmannella kerralla Rauha oli näyttänyt hampaitaan ja rähähtänyt takaisin, että "minähän menen nyt ulos". Siinä vaiheessa lensikin koira sitten niskavilloista sisälle, ja oli onneksi kuulma sen jälkeen taas oikein nöyrää tyttöä.


Jonkinlaista bossin paikkaa Rauha on selvästi koettanut siis kalastella. Leewiä Rauha vie jo ihan 100-0. Rauha ajaa Leewin heti pois kupilta, jos ei ole vahtimassa ja ruokaa annettaessa kokoajan naksuttelee Leewiä kauemmas. Äiti myös sanoi, että lenkillä Leewi kulkee Rauhan takana ja jos Leewi koettaa ohi, puskee Rauha sen heti takaisin taakse. Että semmoinen tyttö se. Leewi on toisaaltaan ihan yli tossukka koira, ja varsinkin nyt kun Rauhakin alkaa haista jo ihan nartulle, niin eipä Leewi varmaan herrasmiehenä kehtaa nuorelle neidille rettelöidäkään. 

Törmättiin lenkillä rusakko-gangiin. Koirat möllötti näitä hetken, sitten Leewi päätti, että tylsää, ja Rauha otti mallia, ja niin sai rusakot jäädä viettämään lauantaiaamua ihan rauhassa.


Puput ei kiinnosta!
Joka tapauksessa palasin siis itse Janin kanssa eilen illalla Iisalmeen, jossa olimme yön. Aamulla käytin Rauhan ja Leewin metsälenkillä, ennen kuin lähdimme ajelemaan takaisin Kuopioon. Postauksen kuvitus onkin tuolta lenkiltä. Täällä Kuopiossa käytiinkin sitten tänään mätsärissä, jossa Rauha oli hienosti isojen pentujen PUN1 Ja BIS2! Palkintoruokasäkkinä oli Pro Planin penturuokaa. Sitä aletaan sitten nyt tyhjentämään yhdessä tuon Pure Naturalin kanssa. Yksi avaamaton pussi olisi tuolla kyllä vielä Royal Canininkin penturuokaakin. Sekin pitänee pian korkata.


4 kommenttia:

  1. Onnittelut mätsärimenestyksestä, hieno Rauha! :) Meilläkin on näkynyt noita rusakkojen sukukokouksia viime aikoina :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Onneksi ei ole Rauha vielä ainakaan kamalan innokas ollut rusakoide perään. Varmaan kyllä jos se rusakko lähtisi juoksemaan, niin Rauha sinkoaisi perään. :D

      Poista