lauantai 28. kesäkuuta 2014

Makkarajuoksu

Lähdettiinpä tänään jälleen ihan leikkimielellä testaamaan aivan uutta ja tuntematonta lajia, nimittäin maastojuoksua. Nämä leikkimieliset makkaramaastot järjesti Savon Seudun Vinttikoiraharrastajat, kun oikeastihan tämän lajin viralliset kisat on tarkoitettu vinttikoirille. Meikäläinen oli vaihteeksi pihalla kuin lumiukko, ja kaikki mitä tiesin oli, että Rauhan pitäsi juosta vieheen perässä. Jotenkin olin naiivisti ajatellut, että rata olisi vain suora pätkä ja voittaja olisi se, joka juoksisi pätkän nopeimmin. Juoksuhan oli kaikkea muuta kuin olin ajatellut. Rata kiersi pellon ympäri ja piti sisällään käännöksiä ja kuvioita. Välillä viehe sujahti pitkän heinikon läpi ja välillä se katosi kumpareen taakse. Aikaa ei edes mitattu, vaan sijoitukset ratkesivat tuomarin juoksusta antamien pisteiden perusteella. Tulipahan opittua, että vinttikoiraurheilu on siis paljon muutakin kuin vain rämäpäistä nopeuskaahailua.

(c) Anne K
Rauha osallistui pentuluokkaan. Pentuja oli yhteensä 2, toinen osallistuja oli kleinspitz (voitte vaan kuvitella miten tämä vastustaja minua huvitti vielä siinä vaiheessa, kun luulin, että voittaja selviää vain nopeuden perusteella). Mitteli aloitti, ja se juoksi hurjan innokkaasti vieheen perässä loppuun saakka (pennuille tosin vedettiin paljon lyhyempi matka kuin muille). Sitten kun oli minun ja Rauhan vuoro. Olin jo siin vaiheessa tajunnut, että "ei hitto, eihän tässä ole nopeudella mitään väliä", ja kun Rauhaa ei edes se viehe kiinnostanut pätkän vertaa, kun lähettäjä sitä yritti heilutella, alkoi jo tuntua siltä, että tuleekohan tästä mitään. :D Vielä kun otin Rauhalta valjaat pois, se karkasi saman tien rälläämään pellolle. Tuli onneksi takaisin kun kutsuin, ja niin päästiin lähettämään koira. Yllättäen Rauha lähtikin vieheen perään oikein innokkaasti. Rauha sujahti puskan läpi vieheen perässä ja selvitti myös ensimmäisen 90 asteen mutkan, mutta kun viehe hatosi näkyvistä kumpareen taakse, loppui Rauhan mielenkiinto ja se lähti taas rälläilemään ihmisten luo. Kutsuin Rauhan takaisin, ja se tuli ihan nätisti hihnaan. Rauha pääsi kuitenkin melkein siihen mihin sen olisi pitänytkin päästä, että paljoa ei lopusta jäänyt juoksematta!

(c) Anne K
Tällä suorituksella Rauha sijoittui toiseksi (2/2) pistein 81/100. Tuomarin osiokohtaiset pisteet meni näin:
Nopeus: 15/20
Innokkuus: 17/20
Älykkyys: 17/20
Ketteryys: 16/20
Kestävyys: 16/20
Lopussa oli vielä tuomarin kommentti: "Hienosti lähti alun, mutta tuli äitiä ikävä matkalla :)"

(c) Anne K
(c) Anne K
Kuvista suuri kiitos Annelle, joka oli siskonsa kanssa juoksuttamassa myös Mainia ja Tessua! Kuvat on tosiaan otettu Rauhan kilpajuoksulta. Melko lennokasta menoa sanoisinko. :D

2 kommenttia:

  1. Vau miten hienoja kuvia! Ja Rauha on ihan älyttömän hieno myös :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itsekin tykkään näistä kuvista! Rauhakin alkaa näyttää jos isolta tytöltä! :D

      Poista