lauantai 27. syyskuuta 2014

Fleksi-idiootit

Uskollisesti lähes 10 vuoden ajan palvellut nahkahihna, jota olen käyttänyt Rauhallakin nyt kesän, päätti sanoa sopimuksensa irti ja meni rikki. Ollaan nyt sitten yli viikko sinnitelty sellaisella metrin pituisella Royal Caninin mainoshihnalla, kunnes eilen jaksoin kaupassa suunnata lemmikkihyllylle ja nappasin meille uuden hihnan, 5 metrisen fleksin! Meistä tuli nyt sitten varmaan se naapuruston virallinen fleksi-idiootti parivaljakko. Yksi lenkki ollaan fleksillä tehty, ja aih että minä tykkään siitä. Kun saa itse löntystellä ihan sitä tahtia kuin haluaa. Lyhyellä hihnalla lenkkeillessä pitää olla niin kamalan rivakka, sillä muuten Rauha alkaa peitsata. 

Tänään käytiin Annen, Mainin ja Tessun kanssa metsässä. Tehtiin koirille esineruutu ja Mainille ja Rauhalle myös jäljet. Minun ja Rauhan jälki oli vähän lyhyt ja S:n muotoinen. Rauha viuhtoi sen mennä hurjaa kyytiä, enkä tiedä, milloin oltiin jäljellä ja milloin ei, mutta krepit ja loppupalkka löytyi, mikä tässä vaiheessa vielä riittää. Viikon päästä saadaan taas lisäohjeita siellä collieiden jälkipäivässä. 

Maini jäljellä.
Esineruudussa sovelsin uusia ohjeita, ja piilotin vain ihmisten tavaroita ruudun takaosaan. Piilotin sukan, rukkasen ja kamerakotelon. Lähetin Rauhan ruutuun ja se löysi ekana kamerakotelon, mutta ei tuonut sitä minulle, vaan palasi vain luokseni hämmentyneenä. Lähetin Rauhan uudestaan. Tällä kertaa se haki rukkasen nätisti ruudusta. Palkkasin ja lähetin uudestaan, ja sitten alkoi tsembalo. Rauha löysi aina vain kamerakotelon, mutta ei halunnut ottaa sitä suuhun ja hämmentyi. Tehtiin niin, että pidin Rauhaa, kun Anne kävi heittelemässä kamerakoteloa ruudussa. Lähetin Rauhan ruutuun ja se suuntasi suoraan kamerakotelolle, mutta ei tuonut sitä. Päädyin sitten siihen, että menen Rauhan mukana ruutuun hakemaan kamerakotelon. Pitää ilmeisesti ottaa jatkossa ihan vain outojen asioiden suussapitoa. Rauha paineistui tosi paljon tuosta kamerakoteloepisodista, mutta halusin onnistumisen loppuun, joten haettiin vielä se sukkakin sitten sieltä ruudusta, tosin heti helpotetusti niin, että Anne kävi näyttämässä sukkaa, ennen kuin lähetin Rauhan sitä hakemaan. Leikittiin sitten Rauhan kanssa ruudun jälkeen ihan omalla lelulla, jotta ei jäisi mitään ahdistuksia tuon ruudun kanssa. Pitää käydä tekemässä ensi viikolla oikein helppo esineruutu vaikka jollain lapasella tai muulla kivalla esineellä. :)

Rukkanen oli kiva! (c) Anne Ky
Kamerakotelo ei.. (c) Anne Ky
Maini löysi esineruudusta pallon! (c) Anne Ky
Tessusta parasta oli päästä leikkimään esineruudusta löytyneillä leluilla!
Loppulenkin Rauha olikin tosi rauhallinen, vaikka Maini ja Tessu leikki. Selvästi se vähän paineistui ja toisaalta pikku päässä raksutti taas siellä ruudussa niin kovaa, että Rauha uupui. Hyvin on nyt kotona nukuttanut. Huomenna pitää olla taas virkeä, kun päästään taas lampaita katselemaan. 

Annen ottamia tämän päiväisiä kuvia löytyy lisää täältä!
Rauha purki paineitaan keppiin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti