lauantai 8. elokuuta 2015

Taas me rallytaan!

Tänään osallistuimme meidän aksaseuran järjestämiin rally-tokokisoihin. Ilma oli melkoisen lämmin, mutta ei onneksi ukkostanut, vaikka eilen sellaistakin säätä povattiin. Rauhan kanssa oltiin alokasluokan kakkosryhmässä ja paikalle saavuttiin ihan hyvissä ajoin, jotta Rauha ehti nuuskutella kisatunnelmaa. Pelkään edelleen, että se meidän ekojen tokokokeiden haukkufiasko uusiutuu, joten koetin saada Rauhan mahdollisimman normaaliin olotilaan. En uskaltanut edes viritellä sitä sen kummemmin. Herkuilla otettiin muutamia liikkeitä ja seuraamispätkiä ennen radalle menoa, mutta ei muuta. 

Tuomarina kisoissa toimi Tytti Lintenhofer ja hän oli suunnitellut meille tällaisen radan:
Sinänsä kivan yksinkertainen rata. Selkeät suunnat ja ei voinut niin sanotusti eksyä. Mutta nuo kyltit. Kaikki meidän haastavimmat, eli siis 3 erilaista käännöstä vasempaan ja kermana kakun päälle tuo peruutuskyltti. Rauhan pyllynkäyttö olikin radalla varsin puutteellista ja kyltit 4 ja 7 tuottivat suuria vaikeuksia. Myöskään pujottelussa pylly ei kääntynyt toivottuun tapaan. Sen sijaan peruutuskyltti (10) meni hyvin, mitä nyt itse taas onnistuin siihenkin töpeksimään pistevähennyksiä. 

Pisteissä jäätiin kuitenkin loppujen lopuksi selvästi plussan puolelle 93:lla pisteellä. Pistevähennykset tuli seuraavasti:
Kyltti 4: -1 (PY) -1 (TVÄ)
Kyltti 10: -3 (Ylimääräinen apuaskel = kun pyysin Rauhan vierelle lopussa, otin jonkin ihme askelen taaksepäin. Mitä, miksi, en tiedä. Mutta pitääpä kiinnittää tähän huomiota.)
Lisäksi tuomari vähensi kokonaisvaikutelman vuoksi -2 pistettä. Syynä koiran liiallinen haahuilu. Vähennys oli mielestäni erittäin ymmärrettävä. Räyhis tsiikaili vähän liikaa maisemia radalla. Kommenteissa luki vielä, että "selkeä pysähdys toivottavaa. Reipas suoritus". Kun tuota videota katson, niin minusta minun pysähdykset on kyllä ihan selkeitä. Mutta kai sitä voisi vähän rauhallisemminkin radalla ottaa. :D

Tässä video Rauhan tämän päiväisestä suorituksesta. Kiitos Annelle kuvaamisesta!


Läksynä näistä kisoista jäi kyllä päällimmäisenä mieleen tuo pyllyn käyttö. Sitä pitäisi treenata paljon lisää. Tokossa sitä tarvitsee vain vasemmalle käännöksessä ja siinäkin vain vähän, niin olen jotenkin onnistunut sivuuttamaan tämän pyllyongelman. Nyt vain pyllytreeniä siis! Hyväksytty tulos kuitenkin kisailtiin, joten tottakai olen tyytyväinen tämän päivän suoritukseen. Seuraavat kisat olisivat sitten kuukauden päässä täällä koto-Kuopiossa. Sinne lähdemme siis yrittämään RTK1:stä! 

"On tämä rally-toko vakava laji.." (c) Anne K. 

"No ei ees oikeesti oo! " (c) Anne K. 

3 kommenttia:

 1. Ainakin tuossa "Istu + Kierrä koira" -kyltillä kun palaat koiran viereen, niin siinä pitäs pysähtyä selkeämmin :) Kivan näköstä menoa ^_^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, huomasin juuri itekin kun katsoin videon toistamiseen, että siinä mä vain hidastan. Tuomari luultavasti tarkoitti juuri tuota kohtaa kommentillaan. Minä kysyin vielä juuri tuosta kohdasta tuomarilta rataan tutustumisessa, että pitääkö pysähtyä. :D

   Poista
  2. :D Ei sitä radalla aina kaikkea muista :P

   Poista