sunnuntai 16. maaliskuuta 2014

Eka mätsäri

Tänään oli sitten meidän eka mätsäri. Mätsäri oli Siilinjärvellä, jossa myös eräs kaverini asustelee, joten mukaan lähti pari kaveriani täältä Kuopiosta ja tämä mätsäri toimi siis verukkeena käydä myös kylässä Siilinjärven kaverin luona. Minulla oli siis hyvät tukijoukot mukana! :D

Heti aamulla kun lähdettiin ja kaverini tuli meitä tuossa pihalla vastaan, Rauha päätti haukkua kaverilleni, ja pieni epätoivo alkoi ottaa minusta vallan. Automatka meni kuitenkin hyvin, mutta entäs kun päästiin paikan päälle. Mätsäri järjestettiin parkkihallissa, joka tietysti vilisi koiria ja jokainen haukahdus kaikui hallin läpi todella kuuluvasti. Vietimme ensimmäisen varttitunnin nurkassa, josta Rauha häntä pystyssä haukahteli kaikille vähänkin epäilyttävälle koiralle "Toi on iso!! Tolla on kamalasti karvaa!! Tuolla on paita!!! HAU HAU!!". Päätin sitten vain viedä Rauhan sinne keskelle muiden koirien joukkoon, ja heti kun lähdimme siitä nurkasta kyhöttämästä, ja Rauha sai tehdä katsauksen paikkaan, se selvästi rentoutui ja se älytön räkytys loppui sitten siihen. Kyllä se vielä parille koiralle satunnaisesti haukahteli, mutta muuten kuono pysyi ihan hyvin ummessa. Muutaman koiran kanssa päästiin nenättelemään ja jopa vähän leikkimäänkin, mikä oli ihan ykköshyvä juttu, ja kehään mennessä, Rauha olikin jo oikein innoissaan mätsärissä olosta!

Itse kehä meni kyllä minusta tosi hyvin! Ei tietenkään täydellisesti, mutta tuon parempaa suorituista en voisi Rauhalta vielä vaatia. Pari omaa mokaani tuli, kun annoin Rauhalle vähän liian isoja ja kovia herkkupaloja, ja Rauha joutui järsimään ne pää maassa. Tästä eteenpäin otan kehään vain pieniä ja pehmeitä herkkuja, niin pureskelu ei vie niin paljoa aikaa ja keskittymiskykyä.
Tuomaria kohtaan Rauha käyttäytyi niin sievästi. Treeneissä se aina hyppii "tuomaria" vasten ja yrittää päästä pusuttelemaan, mutta nyt se seisoi ja söin minun antamaani namua! Hampaiden katsomista se väistä pari kertaa, mutta sitten sekin sujui tosi hyvin! Olin kyllä niin ylpeä! Rauha ihan yllätti minut.

Tuloksena saimme punaisen nauhan! Tuomari kyllä sanoi, että oli niin tasainen parivaljakko, että päätös oli todella vaikea, mutta Rauha sai punaisen, koska oli vielä niin kamalan nuori. Meitä "vastassa" ollut kultsu kyllä esiintyi ihan todella hienosti.
Punaisten saaneiden kehässä emme enää sijoittuneet, eikä ihme, oli siellä niin upeita ja selkeästi jo paljon kokeneempiakin koiria. Meidän edessämme ollut koira otti jostain syystä kamalasti häiriötä Rauhasta, vaikka ei Rauha sitä edes mitenkään ärsyttänyt, ei edes katsonut. No edessä oleva koira pyöri kuin väkkärä, kun yritti päästä nuuskimaan Rauhaa. Jos minulla olisi ollut Leewi kehässä, olisin kohteliaasti kääntänyt koirani, mutta en uskaltanut roeta kääntämään Rauhaa, kun ajattelin, että se voi siitä vaikka hämmentyä. Mutta hyvin Rauha kesti pyörivän ja hypähtelevän koiran edessä, harmittaa vain, että ilmeisesti pilasimme sen koirakon kehän. Mutta en kyllä ymmärrä, miksi Rauha oli muka niin kiinnostava. Saattoihan toki olla, että meidän herkut vain olivat paremman hajuisia kuin heidän omat, ja siksi koira menetti keskittymiskykynsä. No joka tapauksessa, vaikka ei enää punaisten kehässä sijoituttu, olen Rauhan tämän päiväisestä suorituksesta äärettömän ylpeä.

Tässä vielä huonolaatuinen video meidän ekasta mätsäristämme, jos jotakuta kiinnostaa katsoa. :)


Ja tässä vielä 4,5 kk pose, joskin kuva on vähän yläviistosta, koska kuvaaja halusin minutkin kuvaan.


2 kommenttia:

 1. Rauha oli kyllä super! Se on kyllä tosi luontainen esiintyjä, liikkuukin niin nätisti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä itsekin tyytyväinen tyttöön, etenkin siihen miten hyvin otti tuomarin vastaa. Ei hyppinyt eikä inissyt. Johtui varmaan siitä kun oli niin hyvät herkut mukana. :D
   Teilläkin meni vissiin hyvin Mainin kanssa! :) Juuri teidän kehän aikana siihen tuli joku nainen meille juttelee, niin ehin vain sivusilmällä katselemaan sitä, mutta ainakin silloin kun katsoin, niin Maini esiintyi tosi hienosti. :)

   Poista