tiistai 11. maaliskuuta 2014

Minne näytille?

Voihan liukkaus. Onneksi on auto niin pääsee metsään lenkille, sillä ei täällä pysty kävelemään. Minun jalat on ihan tosi kipeät siitä kun tuo lenkkeily on yhtä tasapainottelua, puhumattakaan Rauha-paran koivista. En oikeasti ihmettele, vaikka se olisi jo pilannut nivelensä näillä keleillä, sen verran usein sekin on kaatuillut. 

Meillä on myös toinen, joskin hyvin erilainen, dilemma, nimittäin Rauhan tämän vuoden näyttelyt. Yksi on jo aikalailla varma; collieiden sivuerkkari Jyväskylässä 24.5.. Rauha menee siellä pentuluokkaan ensimmäisen ja näillä näkymin viimeisen kerrran, sillä seuraava näyttely tässä lähellä onkin Sawo Show 1.-3.8., jossa Rauha onkin juuri ja juuri junnuikäinen, eli tasan sen 9 kk. Koska 9 kk:n ikäinen koira on usein vielä vallan kehittymätön otus, en usko, että Rauhalla on suuriakaan mahdollisuuksia pärjätä tuolla Sawo Showssa, mutta koska näyttely järjestetään täällä Kuopiossa, on sinne pakko osallistua. 
Suunnitelmani oli, että käyn Rauhan kanssa tuolla sivuerkkarissa kuulemassa tuomarin mielipiteen Rauhasta, ja sen perusteella ilmoittaisin sitten Rauhan Sawo Showhun. Sawo Show on siis kolmepäiväinen näyttely, ja suurin ongelma tässä onkin se, monelleko päivällä Rauhan ilmoitan. Varmasti vähintään yhtenä päivänä olemme menossa, mutta kun syyhyttäisi vähän ilmoittaa Rauha toisellekin, ehkä jopa kaikille päiville. Toisaalta ei ole kiva, jos ilmoitan Rauhan kolmelle päivälle ja tuloksena haemme 3 x H/T. Toisaalta sitten taas, jos ilmoitan Rauhan vain yhdelle päivälle, ja se sattuu pärjäämäänkin, jää harmittamaan kun en ole ilmoittanut sitä muille päiville. Tämän vuoksi ajattelin katsoa ensin, mitä tuomari sanoo Rauhasta tuolla Jyväskylässä ja perustaa ilmoittautumiseni siihen. Nyt kuitenkin huomasin, että Sawo Shown halvempi ilmoittautuminen päättyy jo 11.5., eli emme ehdi saada tuomarin arvostelua ennen sitä. Minulla itselläni ei ole mitään käsitystä onko Rauhan lupaava vai ei. Minusta se on tietenkin aina se kaikkein kaunein pentu. :D
Tämän ilmoittautumispäivän vuoksi minun on varmaan tehtävä kompromissi ja ilmoitettava Rauha kahdelle päivälle. Näiden näyttelyiden lisäksi kun tänä vuonna on meille järkevässä paikassa enää vain Limingan ryhmis ja Jyväskylän KV. Hirveän tiuhasti ei siis näyttelyitä ole tänä vuonna tarjolla. 

Mainittakoon muuten vielä, että mitään näyttelyboodelia en ole Rauhasta tekemässä, vaikka näitä asioita näin kovasti vatvonkin. Vaikka näyttelyt on ihan kiva harrastus, niin menestys siellä ei ole minulle niin tärkeässä roolissa. Rauha on minulla kuitenkin pääasiassa harrastuskamu, jonka kanssa keksitään kyllä paljon muutakin mukavaa, kuin kehässä pyöriminen. :)

Rauha itse ei jaksa liiemmin stressaantua mokomista hömpötyksistä. 

11 kommenttia:

 1. Itse ilmoittaisin koiran, etenkin pennun, korkeintaan kahdelle päivälle. Näyttelyt kuitenkin on koiralle henkisesti raskaita tapahtumia, joten koira on usein aika poikki jo yhden näyttelypäivän jälkeen. Nimimerkillä *puhun kokemuksesta* :)
  Nimittäin kerran olen ilmoittanut koirani Sawo showhun kolmelle päivälle ja eka päivä meni hyvin, tokan päivän lopulla koira oli aikasta poikki ja kolmantena päivänä ei esiintynyt kehässä enää ollenkaan, koska oli kertakaikkiaan niin väsynyt. Tästä siis opin, että ei kolmea näyttelypäivää putkeen. Olihan siinä itsekin jo vähän väsyksissä ja kyllä nautin kun pääsin kotiin nukkumaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! En itse ollut ajatellutkaan tuota puolta! :o Jospa me mennään siis kahdelle päivälle. Onneksi on niin lähellä tuo näyttely, että Rauha voi lähteä heti oman kehänsä jälkeen pois, ja minä voin pyöriä siellä yksikseni pidempään, jos siltä tuntuu. :)

   Nyt tulee sitten ongelma, että minä päivinä mennään. :D

   Poista
 2. Tuo on ihan totta. On jännä miten parin tunnin metsälenkki ei välttämättä tunnu missään, mutta pari tuntia näyttelyssä (missä suurimmaks osaks oleskelee häkissä) väsyttää koiran ihan täysin. Kai ne on ne hajut ja äänet ym. Tosin nykyään meillä jo molemmat nahkat osaa ottaa häkissä rennosti ja usein nukkuukin siellä ihan sikeesti! Häkki on siis meillä ainakin yks tärkeimmistä jutuista näyttelyssä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole häkkiä. :/ Pitäisiköhän hankkia joku semmoinen kevyt kangashäkki, niin Rauha saisi oman rauhoittumispaikan tapahtumiin.

   Poista
  2. Suosittelen! Meil on ollut nyt melkein koko Tessan pentuajan joku kevythäkki sisälläkin koirien nukkumapaikkana (luukku auki tietenkin), niin Tessa on alusta asti mieltänyt sen tutuksi ja turvalliseksi lepopaikaksi :)

   Poista
 3. I feel you! Ihan kauheeta oli päättää mihin mennään Mainin kanssa, oon nyt kahteen näyttelyyn ilmoittanut toukokuussa ja tuo Jyväskylän erkkari on vielä harkinnassa. Loppuvuodeksi meillä taitaa karvanlähtö ratkaista pelin (on erittäin todennäköistä, että Maini on viimeistään kesäkuussa kalju) :D No sitten keskitytään muihin lajeihin. ;)

  Ootteko muuten tulossa Rauhan kanssa Siilin mätsäriin sunnuntaina?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ollaan tulossa sinne Siilinjärven mätsäriin! Voi kauhia, kun tänään käytiin treenailemassa noita näyttelyjuttuja siinä fb-ryhmän treeniryhmässä.. Rauha menee ihan hulluksi kun joku vieras ihminen tulee sitä tutkimaan. Ei puhettakaan, että malttaisi seistä paikallaan tutkittavana. Hyppii ja pussuttelee ja riehuu.. :D Saas nähä mitä tästäkin tulee.

   Poista
 4. Jyväskylässä nähdään! :) Jos vaan muistan ilmoittautua ajoissa.. haha. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kivaa! :) Pitää tulle muistuttelee sua blogiisi, kun tuo vika ilmopäivä lähenee. ;)

   Poista
  2. Rykäisin nyt sit oikein kunnolla ja ilmotin Lolan neljiin näyttelyihin, mukaanlukien sivuerkkari! Kerrankin ajoissa edes jossain.. :D

   Poista
  3. Jee! Sielläpä sitten nähdään, kunhan vaan itsekin jaksaisin tässä ilmoittautua! :D

   Poista