perjantai 14. marraskuuta 2014

Ai mikä "istu"?

Tajusinpa tässä viime keskiviikon treeneissä, että Rauha ei osaa peruskäskyjä "istu" ja "maahan". Voihan kökkeli. Ollaan niin paljon tehty kontaktia, seuraamista ja jääviä, että tällaiset perusjutut on kuin huomaamatta jääneet unholaan. Nyt on sitten pidetty istu-maahan -tehotreeniä eilen ja tänään. Onneksi Rauha on alkanut hyvin nopeasti kässätä, mikä niissä sanoissa on kyse. Pitäisihän niiden ollakin aika tuttuja sanoja. 

Ongelma siis on ollut se, että Rauha lukee minua jotenkin huulilta tai jotain, sillä se tottelee maahan ja istu käskyjä kyllä hyvin, silloin kun se näkee kasvoni, mutta jos minä olen selin Rauhaan, muuttuu käskyt tosi epävarmoiksi. Tajusin ongelman, kun tein treeneissä peilin kanssa harjoitusta niin, että Rauha käveli minun takanani, ja annoin sille siitä maahan käskyn (selkä siis Rauhaa päin). Rauha ei reagoinut mitenkään. Kun käännyin katsomaan ja sanoin maahan, niin sitten vasta totteli. Ollaan nyt sitten treenailtu näitä käskyjä niin, että katson aina Rauhasta poispäin ja komennan sitten seisomisesta/liikkestä istumaan tai maahan. Ja sitten kun tottelee niin menen heti kehumaan kuin pikku pentua, että "Hieno tyttö! Noin on ISTU! Hieno ISTU! Hyvin ISTU!". Heh.

En ole tiennyt, että tämä on ongelma, sillä Rauha tottelee kyllä istu käskyä hihnassa niin, että se on selkä minuun päin, mutta se on jotenkin siihen tilanteeseen sen rinnastanut, että käsky ei ilmeisesti ole niin tärkeä. Myös maahan menoa Rauha tennispalloleikeissä tottelee todella kaukaakin, mutta ilmeisesti tuo maahanmeno on yhdistetty siihen tennispalloon niin vahvasti, että siinäkään käskysana ei ole niin tärkeä. Kuuntelutreeni siis vain lisää. Paljon kuuntelutreeniä!

(Sori pitkä postaustauko. Ei oikein ole mitään erikoista kerrottavaa. En ole tiennyt mistä kirjoittaa. Koetan aktivoitua! :) )

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti