maanantai 17. marraskuuta 2014

Eka möllitoko

Ilmoitin Rauha ihan vain harjoitusmielessä seuran järjestämään möllitokoon ALO-luokkaan. Tarkoitus ei ollut todellakaan lähteä kilpailemaan sijoituksista tai hakemaan mitään tulosta, vaan käydä vaan vähän tutustumassa kisatilanteeseen ja nähdä miten Rauha reagoi liikkurointiin ja kokeenomaiseen suoritukseen. Parasta oli, ettei olla tehty mitään muuta kuin hyppy kokeenomaisesti aiemmin, joten oli itsellenikin tosi mielenkiintoista nähdä miten liikkeet menee noin kokonaisina. :D

ALO:ssa oli 7 koirakkoa, me Rauhan kanssa viimeisinä, sillä arvoin tuon osallistumisen kanssa tosi pitkään. Aloitettiin ryhmäliikkeillä. Rauha oli kehään mennessä levoton, juoksutarkissa inisi ja ulisi ja ilmoitinkin tuomarilla, että me helpotetaan paikalla oloa, sillä en ota sitä riskiä, että Rauha lähtee jonkun toisen koiran luo, kun se oli jotenkin niin ylivirittyneessä mielentilassa. Me oltiin rivin päässä viimeisenä, ja Rauhan vieressä oli joku ihan vieras koira, mutta Rauha ei onneksi välittänyt siitä mitään. Luoksepäästävyys meni hyvin. Vähän Rauha vilkaisi tuomaria, kun se kävi silittelemässä, mutta ei sen kummemmin välittänyt. Itse paikalla olo ei sitten mennyt niin kamalan hyvin. Minä tosiaan helpotin liikettä ja jäin noin 3 metrin päähän Rauhasta. Ensimmäinen puoli minuuttia meni ihan hyvin, mutta sitten Rauhalla alkoi keittää ja se alkoi inistä. Ensin vain hyvin hiljaa, mutta loppua kohden äänekkäämmin. Ininä jatkui sitten ihan loppuun asti. Yritin sähähdellä Rauhalle, että olisi hiljaa, mutta ei auttanut mitään. Saatiin paikalla olosta kuitenkin 5 pistettä. Piste vähennykset tuli siitä, että helpotin liikettä ja koira inisi levottomasti. Tuomari kuitenkin kannusti, että "kyllä se kuitenkin paikallaan pysyy!". Onneksi edes niin. :D 

Sitten Rauha saikin odotella häkissä, kun muut suorittivat yksilöliikkeensä. Meikäläinen tajusi meidän vuoron vähän myöhään (edellinen koirakko  oli jo tulossa pois), joten en yhtään ehtinyt hetsailla Rauhaa.

Seuraaminen hihnassa menikin sitten ihan sunnuntaikävelyksi. Rauha käppästeli vierelläni, mutta katseli ihan muualle. Välillä se vilkaisi minua, että mitä me muuten tehdään. Onneksi se sentään tajusi aina istua viereeni kun pysähdyttiin. 

Hihnassa seuruun jälkeen kokosin itseni ja hetsailin Rauhaa vähän makupalalla. Tämän ansiosta vapaana seuraaminen menikin jo paljon paremmin. Rauha oli kontaktissa melkeinpä kokoajan ja paikka oli hyvä. Innostuin tästä vähän liikaa ja minulta taisi tulla "muutama" ylimääräinen sivu-käsky ja "JEE HYVÄ" hihkaisu liikaa liikkeen aikana, jotka sitten vähensi pisteitä. 

Liikkeestä maahan meni myös minun makuuni hyvin. Rauha jäi säpäkästi. Ollaan saatu tämä tehotreenattua taas kuntoon tässä muutaman päivän aikana. Ainut mistä olin vähän yllättynyt oli, kun käännyin liikkurin käskystä takaisin Rauhaan päin, niin Rauha lutkutti oikein tyytyväisenä hallin muovimattoa. Oli ilmeisesti osunut joku herkkukohta siihen tassujen väliin. Lutkutus veikin sitten pisteitä jonkin verran. 

Luoksetulo oli hyvä. En olisi voinut siinä tilassa Rauhalta parempaa pyytää. Aavistuksen vinoon Rauha tuli sivulle ehkä, mutta ei mitenkään häiritsevästi. 

Liikkestä seisokin meni ihan tosi kivasti! Rauha pysähtyi säpäkästi ja pysyi skarpisti paikallaan. Valitettavasti Rauha kuitenkin istahti jo liikkurin "käsky"-sanan kohdalla, enkä minä ehtinyt sitä komentaa istumaan.

Hypylle Rauha näytti lähtevän ihan hyvin, mutta sitten se seisahtuikin juuri ennen hyppyä ja katsoi minua. Jouduin komentamaan uudestaan jolloin hyppäsi. Seisahtui hyvin käskystä, mutta jälleen istui liikkurin "käsky"-sanan kohdalla. 

Kokonaisvaikutelmasta tuomari sanoi, että Rauhalla on hyvä asenne ja meidän suoritus parani tosi paljon loppua kohden, kun minäkin aloin rentoutua.  Hyvä koira ja hyvällä polulla kuulma ollaan! :)

Minulla oli kokeessa herkkuja taskussa ja palkkasin Rauhan joka liikkeen jälkeen. Itse liikkeiden aikana pidin kuitenkin herkut taskussa, jotta pikkuhiljaa päästään niistäkin irti.

Koe oli hyvin opettavainen. Meidän pitää alkaa treenaamaan nyt oikeasti tuota paikalla oloa. En vain ole varma miten pääsen ininästä eroon. Pitää koettaa vaan palkata aina kun se ei inise. Toinen tärkeä juttu on tuo liikkuroijan kuuntelu. Pitää alkaa ottaa enemmän liikkurointia treeneissäkin, niin Rauha tottuu siihen. Ollaan myös nyt treenailtu pääasiassa ilman hihnaa, joten pitää muistaa ottaa välillä se hihnakin mukaan treeneihin, ettei Rauha ajattele, että hihnassa ollaan aina vapaammin ja vasta vapaana aletaan tehdä jotain. Näihin aletaan nyt siis panostaa eritoten ja muuten jatketaan treenejä samaan malliin kuin tähänkin asti, tietysti herkkuja pikkuhiljaa vähennellen.

Minusta oli ihana nähdä miten Rauhan vire ja halu tehdä vain kokoajan lisääntyi kokeen aikana. Leewin kanssa meni aina juuri toisinpäin, niin että vire alkoi laskea kokeen edetessä. Tässä suhteessa Rauha on kyllä helpompi harrastuskaveri. :)

Tässä vielä Rauhan pisteet ja sijoitus. Ei oltu edes viimeisiä! :D
2 kommenttia:

  1. Vau! Työ ootte ihan huiman eteviä! Meillä ei tuu olemaan edes möllitasolla palikat kasassa vielä ainakaan vuoteen varmaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älähän sano. Ei meilläkään olla lähellekään kisavalmiita, mutta mölleissähän sitä voi katsoa, minne suuntaan lähdetään kehittää. Ei Rauhankaan kanssa ole tehty edes kokeenomaisia treenejä, mutta niin se vaan osasi jotain, kun kuitenkin kaikkea on palasina otettu. :)

      Poista