lauantai 22. marraskuuta 2014

Voihan pamahdus

Lähdettiin tuossa illalla Rauhan kanssa lenkille, eikä ehditty kauaksikaan kun alkoi hirveä rätinä ja pauke. Tänään oli Kuopiossa joulunavaus ja sitä juhlittiin tietysti oikein ilotulituksen voimalla, mutta enhän minä sitä muistanut. Säikähdin aivan hurjasti kun yhäkkiä ihan lähellä alkoi kamala pamahtelu ja niin taisi vähän säikähtää Rauhakin, sillä se aloitti hurjan mölyn. Kokosin itseni nopeasti ja koetin sitten rauhoutella vähän Rauhaakin, mutta eihän sitä kiinnostanut, kun se vahtasi, että mistä se pauke tulee ja samalla haukkui hurjana. Leewihän on paukkuarka, että tiedän kyllä miten sellainen koira reagoi laukauksiin, ja Rauhan käytöstä ei kyllä araksi voi sanoa. Välillä se oli aina ihan normaali ja käppäili, mutta sitten kun tuli kovempi pamahdus piti taas alkaa räyhätä. Etsin tässä nyt sitten Youtubesta videon paukkuärtyisästä koirasta. Tässä linkki ensimmäisenä löytyvään videoon, ja siihen kohtaan, jossa koira laukaustestataan, ja juuri noin se Rauhakin reagoi. Voi olla meillä melkoiset tsemabalot Uutena Vuotena. Saas nähdä.

WAAT?
Plaah.


Tulituksen jälkeen matka jatkui normaalista, joskin Rauha poltti nenänsä erään kahvilan ovella palavaan kynttilään. :D


3 kommenttia:

 1. Paukkuärtyisä? Olikohan sellainen termi olemassa, en nyt pääse mistään tarkistamaankaan :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On olemassa, luonnetestin asteikko on: +laukausvarma, +laukauskokematon, +paukkuärtyisä, -laukausaltis, -laukausarka

   Meillä on tänään joulunavaus, ilotulituksen kera, ja ihan mielenkiinnolla odotan, miten Lennu siihen reagoi. Ajattelin kyllä pysyä sisätiloissa silloin, jos vain mahdollista.

   Poista
  2. Joo, en ihan itse sentään ko termiä keksinyt. :D Tuon videon koira on nimenomaan testattu paukkuärtyisäksi.
   Termi oli kyllä itsellenikin kovin uusi, mutta kun Rauhan reaktio pamauksiin on niin outo, oli pakko etsiä mistä tämä johtuu, ja sitten löytyi tuo paukkuärtyisyys, mikä ilmeisesti tarkoittaa selkeää reakointia pamahduksiin, mutta ei pelkoa/arkuutta.

   Poista