lauantai 21. maaliskuuta 2015

Kun kaikki ei mene putkeen

Meillä on ollut nyt harmistuttavat päivät. Eilen osallistuimme seuramme agilityn alkeiskurssin "pääsykokeisiin". Ilmoittautuneita oli 10, joista 5 valittiin kurssille. Testi oli todella helppo. Se piti sisällään luoksepäästävyyden ja sitten vapaamuotoisen luoksetulon niin, että "tuomari" jäi pitämään vielä koiraa hihnasta ja kun koira tuli, leikittiin sen kanssa. Lopuksi tehtiin vielä kaikista osallistuneista rivi, ja jokainen pujotteli sen vuorollaan. Rauha suoriutui mainiosta, suorastaan tyädellisesti. Mutta niin selvisi lähes kaikki muutkin. Illalla sähköpostiin kilahti viesti, että emme päässeet mukaan kurssille. Harmittaa, kun mitään selityksiä ei ollut mukana, mutta veikkaan, että rotu ja Rauhan "korkea" ikä vaikuttivat päätökseen. Useimmat osallistuneista olivat 7kk-1v ikäisiä. Harmittaa sekin, että ei tuo koira tuosta enää nuorene, niin mahdollisuudet päästä alkeiskurssille huononevat kokoajan. Katselin tuossa, että Kuopiossa olisi muutama agilityseura, joissa olisi tilaa, mutta ne ovat taas sitten niin kalliita, ettei opiskelijabudjetilla puhettakaan. Pitänee alkaa siis nyt tutustumaan tarkemmin siihen rally-tokon ihmeelliseen maailmaan. :D

Tänään oli sitten vuorossa lonkka- ja kyynärkuvaus. Osallistuimme joukkotarkastukseen, joten koiria työstettiin vähän liukuhihna tyyliin, eikä minulla ollut kamalasti aikaa jäädä jauhamaan kuvista eläinlääkärin kanssa. Se kuitenkin katsottiin, että kyynärät ok, mutta lonkat ei mitään priimaa ole. Eläinlääkäri veikkasi C/C, mutta omaan silmääni oikea lonkka näytti ihan ok:lta, että voisivat mielestäni olla vaikka B/C. Pahimmassa tapauksessa C/D. Vasen lonkka oli muuten mielestäni ihan ok, mutta malja oli matala. Sen verran eläinlääkärin kanssa juttelin, että lonkat on kuitenkin ihan hyvät ja eivät tule mitenkään Rauhan elämää rajoittamaan, ja voidaan jatkaa rälläilyä ihan niin kuin tähänkin asti, mikä tietysti on pääasia! En ottanut Rauhalle herätepiikkiä, joten tuossa se nyt nukkuu vilttiin käärittynä mun vieressä. Tämä päivä saattaakin olla melko rauhallinen Räyhiksen osalta. 

Makkara löllähti lattialle. Jaksoi silti murista eläinlääkärille, kun nostettiin se pöydälle.

12 kommenttia:

 1. Räyhis-pieni! <3 Lolan lonkista ell sanoi, että beet mut aana tuli takaisin. Rauhalla on tosin tota "sukurasitetta" mut toivotaan että Kennelliitosta tulis hyviä uutisia! Ja onneksi kyynärät on terveet! Saitko kuvia itelle?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tosiaan olin jo osannut aikalailla varautua tähän sisarusten tulosten vuoksi, mutta onhan se silti aina vähän harmi, vaikka ei tällä nyt Rauhan elämään kamalasti olekaan vaikutusta. Kennelliittokin toki antaa vielä lausuntonsa, mutta koska olen itse kuvat nähnyt ja niitä kokeneen eläinlääkärin kanssa katsonut, aion joka tapauksessa toimia niin, että Rauha saa edelleen juosta ja pelmuta ihan sielunsa kyllyydestä ja ruuan seassa syödään nivelille sopivaa öljyä (jota ei ole muuten muistettu pariin kuukauteen ostaa! Pitää nyt muistaa!! :D). Kuvia en saanut mukaani, sillä juokkotarkissa oli melkoinen kiire ja haipakka, mutta ne voi kuulma käydä myöhemmin pyytämässä. Ajattelin käydä hakemassa kuvat itselleni heti maanantaina, niin voin ne sitten tännekin esitellä. :)

   Poista
 2. Voi Rauhis <3 Toivottavasti ei tullut kauheaa krapulaa tainnutuksesta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauha nukkui neljä tuntia, sitten heräsi ja hoiperteli ympäri olkkaria ja nukahteli milloin mihinkin ja milloin minkinlaiseen asentoon. :D Seittämän aikaan oli jo tasapaino saavutettu ja käytiin lenkillä ja annoin Rauhalle vähän ruokaa. Kamalan nälkäinen se ainakin oli.

   Poista
 3. Rauhahan on vielä alle 2vuotias? Ja ainakin itse aloitettiin agility koiran ollessa 1,5-vuotias ja hyvin ollaan päästy kolmivuotiaina kisaamaan kerran viikossa treenillä suunnilleen. Toivottavasti teille joku paikka aukeaisi. :) Sekä rallykin on tosi hauska laji, suosittelen lämpimästi sitä. Se on myöskin vähän edullisempi treenata ja sitä voi helpommin harjoitella myös kotona! Mä oon innostunut siitä jopa enemmän kuin agilitystä.

  Ja kuvausasiaan, eihän C-lonkatkaan mikään maailmanloppu ole tai jos toinenkaan on esim D:n lonkka. Nahkapiireissä vaan säikähdetään jo helposti B:n lonkkia, vaikka en usko noiden vaikuttavan normaaliin elämään mitenkään, kyllähän esim. agilityäkin ajatellen puhtaat kyynärät on tärkeämmät mitä vaikka hieman löysät lonkat. Toisaalta se on onni, että omassa rodussa on paljon hyviä kyynär- ja lonkkatuloksia! Toivon teille mahdollisimman hyviä tuloksia, mutta vaikka siellä jotain C:tä olisi, niin eipä se luultavasti elämässä vaikuta. :) Just kasvattajan yhdellä koiralla veikattiin jotain B/C lonkkia, ja tulivat takaisin A/Ana... että voi se osua toisinkin päin. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, Rauha ei ole vielä edes tuota 1,5 vuotta, mutta tuolle alkeiskurssille otettiin niin pieniäkin, että Rauha oli tosiaan iäkkäimpiä hakijoita. Vielä pitää yrittää, mutta aika haastavalta näyttää täällä kurssille pääsy. On käynyt kyllä mielessä, että jos kävisi kalliimman alkeiskurssin ja sitten koettaisi päästä halvempaan vakkariryhmään, mutta liekkö tuokaan kovin helppoa. :P Mutta tänään päästään taas kokeilemaan rallya, jospa into siihen säilyy!

   Ja ei ole lonkat maailmanloppu joo. :D Rauhaa kun ei jalostukseen käytetä, niin tulos ei oikeastaan mitenkään vaikuta meidän tilanteeseen, vaikka ainahan se olisi kivempi, kun oma koira olisi täydellinen. :D Tietysti harmi kasvattajalle, kun haluaisi varmaan jatkaa Rauhan siskolla sukua, mutta kun sisarustenkaan lonkat eivät ole priimaa olleet, niin en tiedä, miten hän nyt sitten aikoo tehdä. Nahkoilla kun on tavallisesti niin hyvät lonkat. Rauhan siskonkin lonkat oli lähtenyt huonoina, mutta kuitenkin B/B tullut takaisin. Samoin Leewin lonkat lähti B:nä tai C:nä, mutta tulivat A/A:na takaisin. Tosin Leewin lonkkiin on alkanut kehittyä nivelrikkoa vanhemmiten. Mutta tosiaan, nyt oli ihan kokenut eläinlääkäri katsomassa kuvia (toisin kuin Leewin aikaan), ja minullakin on enemmän silmää kuviin (toisin kuin Leewin aikaan), joten uskon, että aika lähelle me tulos on veikattu. Tällä mennään ja tuskin tulee tulos Rauhan elämään vaikuttamaan. Koskaan ei kuitenkaan voi olla varma. Nivelrikko kun voi kehittyä ihan vaikka A/A-lonkkaankin, niin kuin Leewin kanssa on opittu.

   Poista
  2. Toi vois olla hyvä, että alkeet on jo käyty, niin pääsisi vakkariryhmään helpommin. Ainakin täällä seuran alkeisryhmiä alkaa vähän nihkeästi, mutta kalliimpia alkeiskursseja lähes koko ajan. Mä vähän kävin koiranetissä stalkkaamassakin noita lonkkatuloksia, aika jännää, että oli tosiaan tuollaisia tuloksia kun vanhemmat oli kuitenkin ihan hyvälonkkaisia mielestäni. Se on niin arpapeliä tuon jalostuksen suhteen, mutta hienoa että monta jälkeläistä on tutkittu. Sillä mä omanikin kuvasin, kasvattajalle ja rodun eteenpäinviejille tiedoksi, vaikkei tuosta jalostuskoiraa koskaan tullutkaan huonojen hermojen vuoksi. :)

   Poista
 4. Monilla paikkakunnilla on tosiaan harmillista tuo, että agilityyn (tai välttämättä muihinkaan lajeihin) ei millään pystytä ottamaan kaikkia halukkaita. Eräs kaverikin kerran muuttin pienemmältä paikalta suurempaan ja iloitsi ennakkoon, että harrastusmahdollisuudet koirien kanssa paranee, mutta mihinkään yhdistykseen ei päässyt mukaan, jos ei itse pystynyt vetämään jotain koulutuksia myös, ja mitäpä lajia ihan alkeissa oleva pystyisi pitämään... Kaveri joutui mennä sitten kaupalliselle puolelle harrastamaan agilitya kalliimmalla hinnalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo. Muistan kun 7 vuotta sitten harrastin Iisalmessa Leewin kanssa agilityä, niin ei puhettakaan. ettäkö sinne ei olisi mahtunut ja vuosi maksukin oli huikeat 20 euroa (seuran jäsenmaksu, jolla pääsi myös treeneihin), että pystyin ihan omista viikkorahoistani senkin huvin maksamaan. Suosio on nykyään lajilla niin suuri, että tosi vaikea päästä ryhmään ja hinnaskin ovat nousseet tuosta ihan räjähdysmäisesti. :/

   Poista
 5. Ootko miettinyt esim. KPSH:n agilitykoulutuksia? Iteki asun Kuopiossa ja me harrastetaan KPSH:lla agilityä. Olin treenannu aikasemmin kalliissa ja laadukkaassa yksityisen pitämässä ryhmässä, joten odotin kauhulla mikälainen taso KPSH:lla on, ku oli kuullu että siellä taso ei oo yhtä hyvä ku esim. HuPulla (jonne muute on ihan kamala tunku!) Yllätyinkin erittäin positiivisesti, että seurassa on oikeesti osaavia kouluttajia ja me on kehitytty paljon lyhyessä ajassa. Voin siis suositella, jos siulla on auto käytössä (kimppakyyditki varmaan onnistaa, ku hallille kulkee kuiteski niin paljon porukkaa eri puolilta Kuopiota), treenit ku pidetään Viiksi-hallilla Kurkimäessä jonne ei busseja kulje. :) Ryhmästä lähtee pian pari treenaajaa pois, joten siun kannattas olla yhteyksissä agivastaavan kanssa jos kiinnostaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. KPSH:n alkeiskurssille me haimmekin mukaan, sillä treenaamme siellä tokoa, mutta ei päästy. :( Hupu olisi toinen vaihtoehto, mutta luultavasti sinne pääseminen tulee olemaan vielä vaikeampaa. Olen miettinyt, että jos kävisi jossain kalliimman alkeiskurssin ja koettaisi sitten hakea suoraan sinne KPSH:n agilityryhmään, mutta luultavasti nämä uudet alkeiskurssilaiset on etusijalla, eli ei varmaan pääsisi sitä kauttakaan. :/

   Poista
 6. Voihan harmi. Se ois tosiaan etu jos pääsis käymään ees sen alkeiskurssin jossain niin ois heti paremmat mahkut päästä harrastamaan. :/

  VastaaPoista