sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Möllitokot II

Käytiin toista kertaa seuran järjestämissä möllitokokisoissa. Ihan vain harjoittelemassa kisatilannetta ja liikkeitä kokonaisuuksina, joten mitään paineita ja tavoitteita en kisoihin luonut. Kisat alkoivat väärin päin, eli EVL oli ensin. Katsoin EVL:n koirakot, joita oli kaksi. Voittajaluokan koiria ei ollut, joten lähdin AVO:n alkaessa käyttämään Rauhaa lenkillä. Rauha oli ihan hurjassa vilskeessä, joten mentiin halliin rauhoittumaan paikalla oloa varten. Juttelin siinä erään sheltin omistajan kanssa, joka sanoi, että hänen koiralleen on tullut vähän traumoja paikalla olosta, kun joku collie oli huutanut jossain kokeessa paikkalla olossa. Rauhahan viime mölleissä vinkui suhteellisen äänekkäästi paikalla olossa loppuajasta, joten päätin nyt pelata oikein varman päälle, jottei vaan traumatisoida Rauhan kanssa sitä shelttipoloista lisää. Niinpä kun alokasluokka, ja siis meidän vuoro, tuli, jäin paikalla olossa Rauhan eteen, niin että pystyisin helposti keskeyttämään, jos se alkaisi ääntelehtiä liikaa. Rauha kuitenkin oli ihan, nätisti, lopussa pieniä inahduskia, jotka eivät kuulma olleet kuuluneet tuomarille ja liikkeen ohjaajalle asti. 

Minulla oli kokeessa taskut täynnä nappuloita ja palkkasin Rauhan kaikkien liikkeiden välissä. Sen verran lisäsin haastetta viime kertaan nähden, että palkkana toimi omat "tylsät" ruokanaput. Yleisesti kokeesta voisi sanoa, että seuraaminen oli kakkaa ja kaikki muu ihan hyvää. Mutta koska seuraaminen on aika tärkeässä roolissa, niin pisteet ei kovin kummoisiksi sitten tietenkään nousseet. Kokonaispisteet 156, eli II-tulos, mikä on kyllä ihan todella hyvin, sillä oikeassa kokeessa olisi monet liikkeet mennyt nollille, kun tuota seuraamiskäskyä tuli annettua ihan liikaa. 

Osasuorituspisteet tässä:
Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 8 
Tuomari poisti vain 2 pistettä, vaikka helpotinkin paljon jäämällä koiran eteen.
Seuraaminen kytkettynä 6 
Kamalaa. Kontakti oli hyvä siihen asti, kunnes otin ensimmäisen askelen ja Rauhan nenä tipahti heti maahan. Pysähdyin ja otin koiran uusiksi kontaktiin, jossa se pysyin yhden kulman ja juoksun ajan mutta täyskäännöksessä kontakti katosi taas. Toistin käskyn tuloksetta, joten nappasin naksun kouraan ja otin alusta ja napsun voimalla suoritettiin loppuun. Tuomari kuitenkin sanoi, että kauniisti seuraa, silloin kun seuraa, mikä on jo hyvä, koska syksyllä taisteltiin sen vinon ja edistävän seuraamisasennon kanssa. Se on nyt sentään saatu korjattua. 
Seuraaminen taluttimetta 7
Vähän parempi, mutta ei hyvä. Nenä ei mennyt maahan, mutta kontakti rakoili ja jouduin toistamaan "sivu" käskyn ainakin pari kertaa.
Maahan meno seuraamisen yhteydessä 6
Rauha jäi heti ekalta askelelta haistelemaan maata (siinä oli joku kumiroska, joka oli muka NIIN kiinnostava). Nappasin sitä pannasta kiinni ja napautin vähän. Otin naksun käteen ja leikitin vähän ja kun kontakti saatiin, niin sitten tulikin omaan mieleen ihan täydellinen suoristus. 
Luoksetulo 8,5
Tuli vähän vinoon. Vinoon tulemisen Rauha on keksinyt nyt viime kuukauden aikana. Murh. 
Seisominen seuraamisen yhteydessä 9
Rauha sai buustia luoksetulosta ja tämä meni omasta mielestä ihan nappiin. Piste lähti, kun tulin kuulma outoon paikkaan koiran viereen, joka näytti hassulle. :D
Estehyppy 9
Oikein jees muuten, mutta meenasi vähän ennakoida istumisen kanssa.
Kokonaisvaikutus 8,5
Tuomari sanoi, että Rauha on vielä nuori ja epävarma, ja tarvitsee tällaisissa jännittävissä tilanteissa minulta tukea. Kuitenkin se on iloinen ja innokas ja liikkeiden välillä pysyy hyvin hallinnassa. Itsevarmuuttaa vaan lisää!

Oli opettavainen mölli! Virallisiin on vielä pitkä matka, mutta onneksi näitä seuran möllejä on tässä keväällä vielä lisää. Liikkeelle lähtöjä pitää nyt treenailla oikein kunnolla. Kaikessa on paljon viilattavaa, mutta kyllä toi seuraaminen ja ennen kaikkea varmuus on nyt se suurin juttu. Hyvillä mielen jatketaan treenejä, ja kyllä me vielä virallisiin mennään vaikka väkisin ennen sääntömuutoksia. :D

2 kommenttia:

  1. Hyvä Rauha! Ei oo teillä enää kaukana, että pääsette virallisia kokeilemaan ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Teknisesti kaikki olisi nyt hallinnassa, kun vaan saataisiin sitä varmuutta ja kestoa liikkeisiin. Leewin kanssa oli ongelmana se, että sillä ei meenannut vire riittää viimeisiin liikkeisiin, ja koe lössähti loppua kohden. Rauhalla taas ihan päinvastainen, että se syttyy hitaasti, ja alkaa parantaa aina loppuun päin, alun hakemisen jälkeen. :D Mutta niin kuin sanoin, kyllä me mennään, vaikka kuinka poikkiteloin, kesällä virallisiinkin kisoihin. Pitää vaan jaksaa treenata ahkerasti!

      Poista