tiistai 30. kesäkuuta 2015

Onneksi se on nyt ohi

Kamalaa. Tänään oli meidän ensimmäinen virallinen tokokoe. Minulla oli työpäivä, ja töissä jo stressasin koetta ja mietin moneen kertaan kuinka saan Rauhan mielentilan pidettyä vakaana ja tein kaikenmaailman lenkkisuunnitelmatkin valmiiksi. Suunnitelmat kosahti siihen,  kun Iisalmeen saavuin, niin satoikin ihan kaatamalla vettä. Käytiin vaan nopea remmilenkki, ja sitten suuntasimme koepaikalle. 

Alokasluokassa oli 4 koirakkoa, Rauha numerolla 3. Paikalle saapuessa huomasin heti, että Rauha ei ollut lainkaan siinä mielentilassa, mihin minun oli se tarkoitus saada. Se oli ihan höslä, ja haukkui ja vahtasi kaikkea. Erityisesti se ihastui pieneen saksanpaimenkoiran pentuun. Pennulla ei ollut varmaan kovin paljoa yli 8 viikkoa ikää, että kyllähän sellainen nyt sydämen kuin sydämen sulattaa. Rauha vaan ilmaisi mielenkiintonsa turhan äänekkäästi, mikä taisi hiukan pelottaa pentua. Käytiin siinä vielä pieni remmilenkki ja sitten kehään. Rauha oli ihan elämöissään ja mölysi minkä kerkesi. Minulla loppui usko jo kehääntulotarkastuksessa, kun tuntui, ettei koiraan saa mitään kontaktia, kun se vaan mölyää. Jotenkin me kuitenkin pakerrettiin koe läpi. Saaliina 154 pistettä eli II-tulos. Sijoitus 3/4. 

Tuomarina Erkki Shemeikka. Pisteet meni näin:

Luoksepäästävyys 10
Paikalla makaaminen 7
Rauha makasi nätisti sellaisen 1,5 minuuttia, sitten se inahti ja tiesin jo sen ilmeestä, etä nyt se ei enää kestä. Ja sitten tulikin eka haukahdus, sitten toinen ja loppuun vielä oikein hieno sarja, jonka voimasta koko koira nousi istumaan. Sitten palattiin koirien sivulle. Tuomari sanoi, että kyllähän se paikallaan pysyy, mutta kyllä sen hiljaa pitäisi olla. 
Seuraaminen kytkettynä 7,5
Tässä oli edes jotain pientä yritystä, mutta sitten..
Seuraaminen taluttimetta 6
..KAMALAA! Ihan sunnuntaikävelyksi meni tämä kyllä. :D Video kertoo enemmän kuin tuhat sanaa, mutta tässä vaiheessa Rauha perseili sen verran, että mulle tuli jo vähän helpottuneempi olo. Sellainen, että perseelleenhän tää jo meni, niin menköön. 
Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 9
Karjaisin käskyn melko kovaa, kun en ollut varma missä maailmoissa Rauha lentelee, ja se tehosi, ja Rauha tömähti tosi täpäkästi maahan. 
Luoksetulo 9
Tuli vähän vinoon.
Seisominen seuraamisen yhteydessä 8
Meni ihan nätisti, mutta sitten pentupaini kentän reunalla vei huomion ja videolta näkyy miten kävi.
Estehyppy 8
Muuten hyvä, mutta en saanut koiraa istumaan ajoissa esteen takana. 
Kokonaisvaikutelma 7
Ihan ihmeen hyvä. Kyllä oli tuomari armeliaalla tuulella. Ehkä sitä vähän säälitti minä ja remuava Räyhä. Tuomari sanoi, että Rauha haukkuu liikaa ja on liian kiinnostunut kehän ulkopuolisesta maailmasta. Jeps. Olin vähän ihmeissäni, miten huonosti Rauha kesti häiriötä. Kehän laidalla leikkivät pennut pisti sen pasmat ihan sekaisin. Minun jännitys vissiin tarttui koiraan ja se yritti vain ymmärtää, mistä minä olen niin ahdistunut. Videolla näkyy hyvin, miten Rauha kokoajan kyttää kehän laidalle sinne tiettyyn kohtaan. 

No mutta tästä on suunta nyt sitten toivon mukaan ylöspäin! Pitää vissiin lisätä häiriötreeniä ja koettaa löytää uusia treenipaikkoja/kavereita. Opettavainen koe oli. Ei kaduta. Naurattaa enemmänkin. Varsinkin kun katsoo tuota videota, jonka äitini kuvasi. Siinä on kaikki mitä äitini oli kuvannut, että noin puolet kokeesta puuttuu, kun äiti oli joko unohtanut kuvata, tai sitten oltiin hävitty kehän vieressä olleen pakun taakse, mutta antaapahan jotain osviittaa meidän häröilystä tänään. Ja ehkäpä video laskee vähän muidenkin kynnystä mennä kokeisiin. Niin kuin tuomari kivasti sanoi, koe on vain tilanne, jossa katsotaan millä tasolla koirakko tällä hetkellä on. Ei se ole mitenkään vakava paikka. Mutta ainakin itseäni, kyllähän se silti jännittää ihan pirusti. Ei me ihan huonoja voitu olla, kun saatiin pokaalikin! :D2 kommenttia:

  1. Kuulemma kisaamisen aloitus on se vaikein homma, jutun pitäs helpottua mukamas ajanmyötä - itse en usko ennenkuin sen näen ja koen xD Mehän ollaan siis käyty vasta yksissä virallisissa rallykisoissa, jotka meni niin mönkään kuin mennä voikaan :D Jännitin ihan liikaa ja tokihan koira sen aisti ja yritti rauhoitella haukkumalla - jännä juttu, en rauhoittunut yhtään :p Saapa nähdä milloin sitä tohtii ilmoittautua seuraaviin kisoihin :'D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmasti helpottuu! Itselläni mölleissä ainakin aluksi oli kamalaa, ja sitten se vaan hävisi se jännitys ja kyllähän koirakin muuttui silloin. Myöskään näyttelyt tai mätsärit eivät jännitä enää. Rauhakin on niin tajuttoman ohjaajapehmeä, että ihan varmasti siihen vaikuttaa aika paljon, jos meikäläinen on paniikin partaalla. Että ei kai tässä auta muuta kuin vaan katella kalenteria ja ilmottautua vielä noin sataan kokeeseen tälle vuotta, niin tulee rutiiniksi. :D Jostain sen ykköstuloksenkin on pakko sitten irrota. Tosin vanhoilla säännöillä ei varmaan ehditä enää kisaamaan. Mutta uutta putkeen vaan!

      Poista