tiistai 23. kesäkuuta 2015

Rally-epikset

Olin Rauhan kanssa eilen KPSH:n järjestämissä epävirallisissa rallytokokokeissa. Sää oli ihan ok. Välissä satoi vähän kovemmin, mutta meidän vuorollamme ei onneksi yhtään. Koiria oli ilmoittautunut yhteensä 30, joista 3 avoimessa luokassa ja loput alokkaassa. Muutama koirakko oli poissa, joten en ole aivan varma, montako koirakkoa tarkalleen oli paikalla. Mutta yli 20 koirakkoa oli joka tapauksessa alokasluokassa mukana. Nameja kokeessa ei saanut käyttää.

Meitä edeltänyt koirakko oli poissa, ja minä en sitä tiennyt, ja odottelin vain pöljänä kentän reunalla, että "menen sitten sen espanjanvesikoiran jälkeen", kunnes tajusin, että kukaan ei mene radalle ja ihmiset selvästi etsivät jotakuta. Menin sitten hiukan lähemmäksi, ja sain kuulla, että on meidän vuoro. Pienen häslingin siis onnistuin saamaan aikaan, mutta onneksi olin jo viritellyt Rauhan valmiiksi. Tarkoitus olisi ollut käydä rata vielä päässä läpi ennen omaa vuoroa, mutta siihen ei sitten aikaa jäänyt, ja jotkut kyltit olinkin jo radalle mennessä tyylikkäästi unohtanut. Pientä paniikkia pukkasi, kun koetin keskittyä koiraan ja lukea samalla kylttejä ja liikkua kuitenkin suhteellisen rivakasti. Alokasluokan rata näytti tällaiselta:


Rata oli ihan kiva. Ei ollut meidän inhokkikylttiä. Sitä missä koira otetaan eteen ja sitten peruutellaan ensin yksi, sitten kaksi, ja sitten kolme askelta. Rauha alkaa siinä aina tarjota sivulle tuloa kolmen askelen kohdalla. Toinen meille rallyssa vaikea juttu on nuo vasempaan tehtävät käännökset ja pyörähdykset, kun Rauha pyllyn käyttö on vielä niin huonoa. Tälläkin radalla kompastuin Rauhaan molemmilla pyllynkäyttökylteillä, eli kylteillä 4 ja 12. 

Meikäläinen viiletti radan melko nopeasti. En oikeastaan jännittänyt kisaa juuri laisinkaan, mutta pieni paniikki nousi välillä radalla, kun tajusin, ettei minulla ole mitään muistikuvaa, mikä kyltti on tulossa seuraavaksi. Radan jälkeen ei ollut mitään käsitystä miten se meni. Kahdesti tiesin itse törmänneeni koiraan, jotka nyt on aika selkeitä virheitä. Innostuin myös maalikyltistä niin kovasti, että otin pari juoksuaskelta juuri ennen sitä. Lisäksi pysähdyin typeränä puoliksi kehään, kun jäin palkkaamaan koiraa, että virallisissa kisoissa olisi varmaan tullut hylsy tai jotain siitä, mutta onneksi näissä epiksissä ei ollut niin tarkkaa sentään. Olin myös varma, että olin unohtanut jossain kohti ottaa perusasennon tai jotain. Nuo kyltit kun ovat keskenään niin kauhian samankaltaisia. 

Mutta mitäpä sitä enempää spekuloimaan, miten rata tuntui menevän, kun minulle on myös videomateriaalia siitä, miten se ihan oikeasti meni (Kiitos Annelle kuvauksesta!):


Videolta näkyy, miten meikä on vähän ulapalla ja välillä tuo touhu näyttää vähän jopa surkuhupaisalta. Autan Rauhaa ihan liioitellun paljon. Liikkessä maahanmenossakin annan käsiavun. Mitä ihmettä? Vaikka rallyssa se sallitaankin, mutta kuin koira osaisi vähemmälläkin, niin onhan tuo nyt ihan turhaa varmistelua, varsinkin kun on epävirallinen koe. 

Palkintoja alettiin jakaa matalimmasta pistemäärästä alkaen. Yhtä vaille kaikki koirat saivat tuloksen ja kun tämä tieto julkaistiin (ja selvisi, että me emme olleet se koirakko, joka tulosta vaille jäi), olin tyytyväinen ja helpottunut. Kyllä siis jotain tehtiin radalla oikein. Siinä sitten odoteltiin, kun tuloksia huudeltiin ja ihan alkoi ihmetyttää, kun ei meidän nimeä mainittu. Lopputulos olikin varsin yllättävä. Me nimittäin saatiin 99/100 pistettä! Ohjaajavirhe ainoastaan kyltiltä 12, siitä kun koskin koiraan. Tuomari ei siis ollut huomannut kyltillä 4 tapahtunutta törmäystä. No mutta sehän oli vain meille plussaa. Tuolla pistemäärällä irtosi 3. sija ja päästiin siis palkinnoille asti. Aikas hyvin meidän vähäiseen rallytokokokemukseen nähden, mutta kyllähän tuosta tokotaustasta on tässä lajissa paljon apua.

1 kommentti: