sunnuntai 28. kesäkuuta 2015

Turkinhoitopäivä

Meillä on nyt täysin treenivapaa viikonloppu. Rauha pääsi eilen 3,5 tunnin lenkille Tyyne-dopperin kanssa ympäri eteläistä Kuopiota välillä hihnassa teitä pitkin ja välillä metsässä irti juosten. Tyyne kävi myös uimassa, Rauha kahlaili rannassa ja katseli menoa vähän ällöksyen. 

Tänään käytiin metsälenkillä Tino-nahkan kanssa. Tino on kasvanut jo korkeudessa Rauhan edelle, vaikka onkin vasta 6 kk, mutta ylhäältä päin katsottuna näkee, että Rauhalla on kyllä enemmän massaa, ja Tino on vielä sellainen pennunluikku, niin kuin toki tuon ikäisen pitääkin olla. Ihan kuuma tuli lenkillä, sen verran innokkaasti aurinko porotti. Harmi kun en ottanut kameraa mukaan. Kerrankin olisi valo riittänyt jopa mun kameralle. 

Tämän päivän erikoisuus oli kuitenkin ehdottomasti se, että meikäläinen furminoi Rauhan. Kylläpä siitä tuota pohjavillaa irtosikin sellainen jalkapallon kokoinen möhkäle. Furminointi ei ole meillä todellakaan mikään yksinkertainen toimenpide, sillä minä en pentuna tajunnut opettaa Rauhaa tuohon hommaan laisinkaan. Tämä oli nyt toinen kerta, kun Rauhan kunnolla furminoin, ja molemmat kerrat ovat olleen vähän taistelua. 
Pentuna Rauhan irtokarvat oli helppo irrottaa kumisella harjahanskalla, ja siitä Rauha ei olekaan moksiskaan. Irtoava päällyskarva on helppo silitellä irti hanskalla, mutta pohjavillan kanssa hanskasta ei ole mitään apua. Ainakin Rauhalla pohjavilla on niin tiukassa, että se irtoa vain nyppimällä ja furminaattorilla. Ongelma furminaattorissa on se, että Rauha ei vain suvaitse sitä (tai mitään muutakaan vempelettä) ihollaan. Jos vain otan furminaattorin ja alan sillä furminoida Rauhaa, hyökkää se välittömästi furminaattorin kimppuun. Siispä minun on harhautettava Rauha furminoitavaksi ruuan avulla. Olin ostanut Rauhalle ihanan ison kuivatun naudanluun, jota se sai nyt järsiä furminoinnin aikana. Ja toki kehuin alussa paljon, kun Rauha söi luutaan, eikä välittänyt furminaattorista. Niinpä minä sain kuin sainkin homman hoidettua, ja nyt Rauha on astetta valmiimpi ottamaan vastaan kesän hellesäät (vaikka me ei kyllä kumpikaan todellakaan mitään helteitä tänne haluttaisi). 

Rauha toivoo, ettei Savoon tule helteitä ollenkan. 
Tarvikekuvat: elaintarvikekauppa.fi ja petsuperstore.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti