perjantai 7. helmikuuta 2014

Jahdattavat asiat top5

Rauhalla on aika innokas lähtemään kaiken liikkuvan perään. Toisaalta se on kivaa, kun sitä on helppo viihdyttää sillä, että viskoo vain lumipalloja, ja Rauha säntäilee hurjana ympäri ämpäri, toisaalta taas raivostuttaa kun se saattaa yhtäkkiä hihnassakin päättää säännätä jonkin aivan liian siistin jutun perään. Tässä on meidän Rauhan jahdattavat asiat top 5:den kärki, listalle tosin pääsi vain ne asiat, joiden perään säntäilystä minä EN niin pidä:

5. Polkupyöräilijät
Pyöräilijät saavat listan alhaisimman sijan, sillä niitä jahdataan vain, jos jokin muu jahdattava asia on ensin saanut sellaisen jahtauskutkutuksen Rauhan päähän. Myöskään vastaan tulevat pyöräilijät eivät ole ongelma, sillä ehdin kieltää Rauhaa, kun huomaan, että hihna kiristyy ja korvat hörährävät, mutta ne takaa ihan yhtäkkiä ohi sujahtavat pyörät ovat välillä ongelma. Rauhakin yllättyy niistä yleensä niin paljon, että ponkaisee ihan mitään ajattelematta perään ja sitten tietysti hihna tulee vastaan ja Rauhan hurja hyökkäysspurtti katkeaa kuin seinään.

4. Hiihtäjät
Hiihtäjät ovat nyt tipahtaneet ihan viime viikkona tällä listalla, sillä niihin Rauha on jo alkanut tottua, ja niiden kimppuun ei lähdetä muuta kuin silloin, jos ne menisivät ihan Rauhan vierestä ja minä olisin jossain kaukana. Onneksi näin ei ole tapahtunut, mutta olen varma, että jos tapahtuisi, ei Rauha pystyisi hillitsemään itseään, vaan lähtisi perään.

3. Autot
Voitte vain kuvitella, kuinka ihana on asua keskusta-alueella autojen perään sinkoilevan koiran kanssa. Rauha oppi tämän varmaankin jo ihan pienenä siitä, kun jäimme aina tien viereen odottamaan, että auto menee, ja sitten heti kun auto oli mennyt, lähdimme ylittämään tietä. Rauhalle ohi menevä auto on yhtä kuin liikkeelle. Autotkaan eivät kuitenkaan pääse aivan kärkisijalle tällä listalla, sillä niissäkään kaikki eivät kelpaa jahdattaviksi. Ainoastaan hyvin kovaa ajavat autot tai lujaa kiihdyttävät autot ovat sopivia perään juoksu kohteita. Tiedättehän, mitä kovempi NUUUUNNUUUUNNUUUNN-ääni, sitä innokkaamin Rauha yrittää lähteä perään.

2. Perässä vedettävät matkalaukut
Meidän naapurissa on hotelli, joten hyvin usein myös törmäämme tuossa talon vieruskadulla perässä vedettäviin matkalaukkuihin. Parasta on, jos joku tulee eteemme kävelemäät tällaisen hökötyksen kanssa. Rauha varmaan näkee matkalaukun jonkinlaisena maata pitkin vedettävänä leluna, ja yrittää kaikin keinoin päästä syöksymään noiden ihania laatikoiden perään.

1. Moottorikelkat
Näitä on nähty vain muutama kerta, mutta sekin riittää kertomaan, että moottorikelkkoja olisi Rauhasta aivan IHANA jahdata. Ne menevät kovaa ja päästävät aivan ihanaa NJUUUUU-ääntä! Niiden kimppuun on pakko rynnätä, ja yleensä kun niitä nähdään, on Rauha vielä mukavasti irti, joten mitään typeriä hihnarajoitteitakaan ei ole! Moottorikelkat ovat todella ansainneet paikkansa listan sijalla yksi.

Kuten varmaan fiksuimmat huomasivat, meillä tosiaan pieni ongelma tuon hihnassa sinkoilun ja perään säntäilyn kanssa. Onneksi hihna on lyhyt ja tänne-käsky suht' varma, joten onnettomuuksilta ollaan vältytty. Toivon todella, että tämä on vain pentuiän hölmöilyä, ja menee ohi totuttamisen ja ajan kanssa.

Rauha tuli katsomaan, että mitä ihmettä minä taas siitä juoruan netissä. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti