sunnuntai 9. helmikuuta 2014

Pentuleikkejä ja teipattuja korvia


Kävimme eilen ensimmäistä kertaa Mustin&Mirrin pentuleikeissä. Ryhmärajat olivat 5-10 kg ja yli 10 kg ja Rauha painoi tasan 10 kg, joten minulla oli vähän hankaluuksia päättää, kumpaan ryhmään menemme. Rauha on kuitenkin vielä niin nuori ja ensi kertaa tuollaisessa suuressa tuntemattomassa koiralaumassa, niin mentiin tuohon pienempien ryhmään. 
Paikalla oli Rauhan lisäksi 4 muuta pentua, ja aitaus oli kyllä tosi pieni mielestäni kaikille. Rauha olisi parilla loikalla juossut aitauksen päästä päähän. No mutta, kun laskin Rauhan sinne muiden pentujen sekaan, olivat tietysti kaikki pennut uuden tulokkaan kimpussa. Rauhaa vähän hirvitti koko touhu, mutta ihan reippaasti se minusta yritti ottaa leikkiaskelia, mutta näki, että Rauha olisi mieluummin leikkinyt muiden pentujen kanssa yksitellen, ja se, että ne kaikki olivat Rauhan kimpussa oli vähän ikävää. Sitten Rauha päättikin heittäytyä selälleen, ilmeisesti, jotta muut lopettaisivat sen ahdistelun. Tämä olisi varmaan ollutkin muuten hyvä veto, mutta mukana ollut 11 kk ikäinen norwichinterrieri, ei pitänyt tästä yhtään, vaan hyppäsi saman tien Rauhan päälle todella alistavasti ja äkäisesti muristen. Kävin hakemassa Rauhan pois, mutta kun päästin sen  uudelleen menemään, taas se heittäytyi selälleen ja tämä vanhempi terrieri oli päällä rähisemässä. Jos Rauha olisi siinä tilanteessa haukahtanut tai koettanut nousta, olisi varmaan saanut hampaasta, joten näin viisaammaksi lähteä pois. Olimme siis tuolla "pentuleikeissä" yhteensä ehkä 5 minuuttia. :D Mutta niin, ei kaikki koirat vain voi tykätä kaikista, ja varmasti tuo pentujen suuri ikä erokin hankaloitti tilannetta. Käytin sitten Rauhaa oikein kunnon metsälenkillä hyvitykseksi siitä, että olin noin inhottavaan tilanteeseen sen vienyt.
Tänään sitten oli vuorossa operaatio korvan kesytys. Rauhan oikea korva törötti eilen koko päivän pystyssä, koska sama trendi jatkui tänään, kipaisin apteekista teippiä, jolla sitaisin oikean korvan pakettiin. En ole ollenkaan varma, onko tuo tehty oikein, mutta pääasia, että jotain on yritetty. Noissa kuvissa näkyy versio yksi teippauksesta, mutta koska huomasin teipanneeni korvaa liian vähän verrattuna tuohon vielä luonnonlörppään korvaan, korjasin tuota teippausta, ja laitoin korvaan vähän syvemmän taitoksen. Nyt vain jännätään, mitä tuosta paketista lopulta kuoriutuukaan. :D5 kommenttia:

 1. Taitos kannattaa laittaa jonkun verran alemmas, koska se tulee kuitenkin aavistuksen nousemaan. :) Itse laitoin aikoinaan (tai niin siis neuvottiin) korvan kärjen samaan kohtaan, kuin korvan ulkoreunassa on tuollainen "vekki-kohta".

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okei! Laskinkin tuota teippiä alemmeksi eilen illalla, kun tajusin itsekin, että se oli vähän liian korkealla, mutta ei tuo vieläkään taida kovin hyvä olla. :/ Olen teipannu tuon nyt niin että, tuo korvan kärki on keskellä korvaa, mutta pitäisikö sen kärjen olla kuitenkin jommalla kummalla reunalla? Äh, kun on vaikeaa tämä homma. :D Minä arvasin kyllä jo pentua ottaessa, että jos sen korvat joskus noudee pystyyn, olen ongelmissa. :D

   Poista
  2. No itse laitoin ulkoreunaan, jälkeen päin tajusin, että sisäreuna olisi ollut parempi (ei sillä kylläkään, että noista korvista olisi ikinä tullut hyviä..). Sisäreunaan laittamalla olisi tullut parempaa asentoa ja ryhtiä, varsinkin kun korvat ovat hieman tuollaiset haja-asentoiset. Mutta kasvattajalta tosiaan saat varmasti parhaat neuvot, kun tuntee suvun koiria. :)

   Poista
 2. Ihana Rauha, oli pakko liittyä lukijaksi seuraamaan hänen seikkailujaan :)
  Meillä ekalla nahkallani on luonnostaan hyvätaitoksiset korvat, joten meinasi iskeä paniikki, kun uudella tulokkaalla alkoi toinen korva törröttää miten sattui. Onneksi kasvattajalta sain hyvät ohjeet ja näytti kädestä pitäen :)

  pikkutassut.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudet lukijat ovat aina tervetulleita! :)
   Mekin ollaan saatu ohjeita kasvattajalta, tuohon korvapulmaan, mutta minä olen niin töppönen, että en vaan osaa. Kasvattaja asuu 400 kilometrin päässä, niin ei viitsitä yhden korvateipin takia sinne asti ajaa. :D Pitää siis vänksätä ja toivoa parasta!: D

   Poista