lauantai 15. helmikuuta 2014

Viikonlopun touhuja

Rauha sai eilen tehosterokotukset, joten nyt aukeaa meilläkin vapaus koiratapahtumiin ja -puistoihin! Ensimmäinen mätsärimme on tosin näillä näkymin vasta kuukauden päästä, mutta ompahan aikaa harjoitella. Itse rokottaminen sujui jälleen ongelmitta. Rauha oli reipas ja kävi antamassa mies eläinlääkärille pari pusuakin, mikä oli minusta ihan ihme, kun yleensä se ei hirveästi pidä vanhemmista miehistä. Ainut töppäys sattui minulle, kun unohdin rekisteritodistuksen kotiin, mutta onneksi minulla oli vapaapäivä, joten kävin noutamassa todistuksen rokotuksen jälkeen, ja niin saatiin tarrat oikeaan paperiin. Seuraava rokotus onkin sitten vasta vuoden päästä!

Tänään päästiin Rauhan kanssa ensimmäistä kertaa näyttelytreeneihin. Ravaamista ei olla harjoiteltu koskaan, varsinkaan niin, että edessä ja takana ravaa muita koiria, joten olin ihan varma, että siitä tulisi jonkinlainen pieni fiasko. Rauha kuitenkin yllätti minut, ja ei ravin aikana kiinnittänyt mitään huomiota muihin koiriin! Ongelmaksi osoittautui ennemminkin lattia ja sen nuuskiminen, ja Rauha ravasikin paljon nenä kiinni lattiassa. Sitten kun nameilla yritin houkutella sen kuonoa ylös, se alkoi nostella etujalkojaan tosi huvittavalla tavalla. No mutta olen ylpeä neidistä! Ensi kertalaiseksi oli hieno suoritus!

Seisotuksia ollaan täällä kotona pikkaisen harjoiteltu, mutta olen palkannut Rauhaa aina ihan vain siitä, että se seisoo, joten jalat harottavat vielä kyllä ihan miten sattuu. Lisäksi minun on vielä pidemmissä seisotuksissa pidetävä rauhaa nivusista kiinni, jottei se istuisi tai ottaisi askelia eteenpäin. 

Myös luoksepäästävyyttä päästiin vähän harjoittelemaan. Kaksi Rauhalle tuntematonta ihmistä kävivät koskettelemassa Rauhaa samalla kun minä yritin pitää Rauhan seisomassa. Ihan hyvin Rauha siinäkin käyttäytyi. Välinpitämättömästi se ei ollut, vaan nuuskaisi ja vilkuili molempia tunnustelijoita, mutta ei kuitenkaan väistänyt, mikä oli pääasia. :)

Treenin jälkeen otettiin vielä kuvia pennuista. Annella on hyvä kamera, ja Anne on mitä ilmeisemmin myös loistava valokuvaaja, sillä näin hyviä otoksia hän Räyhä-Rauhastakin sai! Toisesta on jotenkin hienosti vielä muokattu hihna ja panta pois!


Rauha 3,5 kk. 
Kuvat: (c)Anne K.

Näyttelytreeneistä lähtiessäni huomasin, että Mustissa&Mirrissä oli jälleen sellaiset pentutreffit menossa ja isojen pentujen vuoro oli juuri alkanut. Pennut näyttivät olevan nuorempia ja rauhallisempia kuin viime kerralla, joten päätin kokeilla, miten Rauha tilanteeseen tällä kertaa suhtautuisi. Kun laskin Rauha aitaukseen muut pennut tulivat jälleen tervehtimään sitä joukolla, mutta koska nämä pennut olivat paljon rauhallisempia, ja tulivat kiltisti häntä heiluen vain nuuskimaan, Rauhakin rentoutui äkkiä. Niinpä tällä kertaa jäimme pentuleikkeihin koko tunniksi. Rauha osoittautui itseasiassa tämän seurueen äänekkäimmäksi tapaukseksi, sillä silloin kun kukaan ei leikkinyt sen kanssa, se alkoi komentaa muita haukahtelemalla. Tämä kokemus pentuleikeistä oli paljon parempi kuin se edellinen yritys! Tavattiin myös paljon erilaisia rotuja. Mukana oli husky, shiba, beagle, amstaffi, mäyräkoira, kiharakarvainen spanieli, sekarotuinen noutaja ja jokin karvaton koira. Rauha oli siis porukan ainoa paimenkoira, ja ylipäätään, todella erityyppisiä kaikki koirat olivat. Silti leikit sujuivat mielestäni hyvin.  

3 kommenttia:

 1. Teillä on mennyt hyvin!! Rauha vois luovuttaa vähän tota itsehillintää Lolalle... :D Nimimerkillä huomenna ekat mätsärit ja tavoitteena edes yksi raviaskel! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätyin itsekin, että se pahin häiriö olikin ne hajut lattialla, eikä muut koirat. :D Mutta hei, paaaaljon onnea teille huomiseen mätsäriin! Kirjoittelehan sitten blogiisi, että miten meni ja täyttyikö tavoite! :D

   Poista
 2. Vautsi mikä seisotus tuo ensimmäinen! Meilläkin on niiiin hyvä itsehillintä ettei uskoisi että pentu edes siihen pystyy :D

  VastaaPoista