lauantai 11. tammikuuta 2014

Aktiivinen pentu

Rauha kasvaa kasvamistaan ja samalla sen ruokahalu lisääntyy. Ruoka-annokset ovat tuplaantuneet tässä 3,5 viikon aikana, ja varsinkin iltaisin vaikuttaa siltä, että Rauhan voisi syödä enemmänkin. Tällä hetkellä Rauha syö päivässä lähes litran ruokaa. Mutta toisaalta, kasvaakin se nopeasti. Pitää vain olla tarkka, ettei tyttö pääse pyöristymään. Olen kuullut monelta, että pentu kyllä itse säännöstelee ruokansa, mutta en kyllä olisi Rauhan kohdalla tuosta niin varma, on tuo sen verran perso ruualle.

Mutta vaikka Rauha syö paljon, niin kyllä se varmasti kuluttaakin. Sen lisäksi, että energiaa menee kasvuun, menee sitä myös tuohon päättömään riehumiseen. Olen ollut onnekas, kun tämä talvi on ollut näin lämmin, joten olemme voineet käydä purkamassa energiaa ulkona. Nyt kuitenkin kun pakkaset tuli, Rauha ei tarkene ulkona pitkiä aikoja, ja joudumme turvautumaan sisätiloihin. Pentuhepuli tässä 45 neliön kaksiossa on melkoinen näky, kun Rauha juoksee seinästä toiseen. Olen yrittänyt keksiä rauhaisampia aktiviteettejä, kuten tuota aiemmin videossa esiteltyä etsintäleikkiä (jossa Rauha alkaa olla jo tosi hyvä) ja temppujen opettelua. Temppujen opettelukin on mennyt vähän haastavammaksi nyt, kun emme voi ensin käydä ulkona purkamassa energioita. Rauha hyppii ja haukkuu ja kerkiää tarjota minulle kymmenen kertaa maahanmenoa, istumista, seisomista ja tassua, ennen kuin minä ehdin sanaakaan sanoa. Hah.

Rauha ja pakkanen: "En varrrmasti liiku tämän kauemmaksi!"

Kaikenlaiset vinkit pennun aktivointiin otetaan vastaan! Meillä on kong, joka on oikein kiva juttu, ja on meillä aktivointipallokin, josta en kyllä juuri tykkää, sillä se syytää niitä naksuja vähän liian helposti. Kyllähän me paljon ihan vain leikitäänkin leluilla. Rauha noutaa nätisti sellaista punaista pehmopalloaan, joten sitä on aina helppo heitellä sille samalla kun itse vaikka datailee.Tänään oli niin ihanan kirkas päivä, että yritin lähteä Rauhan kanssa autolla vähän kauemmaksi kuvailemaan, mutta auton ovet olivat jäätynyt kiinni niin tiukasti, etten saanut niitä auki. Lämmitysjohto on kivasti auton sisällä, joten siihen jäi se ajatus. Mentiin sitten tuohon läheiseen puistoon ottamaan kuvia, mutta aina kun pysähdyttiin tuli Rauhalle kylmä ja se alkoi inistä ja työntyä syliin. Yritä siinä sitten kuvata.


Mamman sylissä on vähän lämpimämpi. 


2 kommenttia:

 1. Osta Rauhalle takki, niin tarkenee ulkona paremmin :)

  En tiedä, miten hyvin tämä sopii pennulle, mutta mun mielessä on kytenyt ajatus hajuerottelun opettamisesta Lolalle :D eihän siihen tarvitse, kuin pari poikkiksen sukkaa ja yhden oman. Kai se lois pohjaa myös tunnarin opettamiselle? :D Ja aivot saa jumppaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takki olisi kyllä tosi hyvä olla nyt. Meillä onkin lainassa kaverin edesmenneen koiran takki, joka oli vielä kaksi viikkoa sitten sopiva, mutta eipä se enää mene päälle. Siksipä en viitsi uutena takkia mennä ostamaan, kun se on muutama viikko ja sitten pitäs jo uusi hankkia. Pitänee alkaa tonkia tori.net:iä. :D

   Tuo haju erottelu olisi kyllä ideana tosi kiva. Mitenkähän tuollaista käytännössä opetetaan? En ole koskaan opettanut koiralle tunnaria. Pitäisi varmaan opetella ensiksi noutamaan käskystä. :D Meidän "nouto" on vielä tällä hetkellä ihan vain leikki, jossa minä viskaan pallon ja Rauha tuo sen mulle takaisin. Mitään käskyjä en ole siihen ottanut. Pitäisi varmaan lähteä siitä liikkeelle, että opetellaan siihen pallon hakuun joku käskysana ja sitten aletaan tuomaan mulle muitakin esineitä käskystä. :)
   Mietin tuota itse hajuerottelun opettelua, että voisikohan se aloittaa vaikka niin, että laitan niitä janin sukkia, plus oman sukkani, johonkin lattialle riviin ja kun rauha käy vähänkii nuuskaisemassa sitä mun sukkaa, niin sitten naksautus ja palkka. Hmm. tätä pitääkin alkaa miettiä :D

   Poista