keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Iso tyttö

Rauha hanibuubeli alias Räyhä Rauhanen täytti tänään 12 viikkoa! Painoakin on jo kertynyt 8,4 kiloa. Tänään siirryttiin sitten saman tien tuohon 3 ateriaa/päivä -rytmiin. Tällainen ruokinta on minullekin helpompi toteuttaa, kun voi antaa ruuan aamulla herätettä, seuraavan kun tulee koulusta 14-16 aikaan ja sitten illalla viimeinen ennen nukkumaan menoa. Neljän aterian kanssa oli vähän hankala venkslailla pitkinä koulupäivinä.
Rauha syö nyt sitten kolme kertaa päivässä 1,5 dl Nutroa, 1 dl lihaa ja 0,5 dl piimää/kermaviiliä/raejuustoa. Palkkauksessa olen alkanut syöttää lihan ja juuston ohella Royal Caninin pentunappuloita (meillä oli varastossa pieni pussi), koska ovat niin sopivan kokoisia, ja Rauha tykkää niistä kovasti.

Taidan koettaa saada jonkilaiset seisotuskuvat vasta viikonloppuna, kun lähdemme Rauhan kanssa Iisalmeen. Yksin en niitä saa otettua, kun kamerassani ei ole sellaista monta kuvaa peräkkäin ottavaa ajastinta, ja Janilla ei ole tarpeeksi pitkä pinna siihen hommaan. Sen sijaan, nyt kun olen videoista innostunut, kuvasin taas vaihteeksi vähän videota meidän "kotitokoilusta". Olemme nääs alkaneet Rauhan kanssa harjoitella sivulle tuloa ja seuraamista. Sivulle tulo on vielä todella vaikea Rauhalle, kun se ei oikein hallitse takapuoltaan, mutta pikkuhiljaa tuo takamuskin alkaa tulla Rauhalle tutummaksi, ja vielä se jossain vaiheessa tajuaa, miten sitä voi hallitusti heilutella. Seuraamista on otettu vain sisällä ja askel kerrallaan, niin kuin videossa näkyy, mutta ulkona ollaan tehty jonkin verran kontaktikävelyä. Eli siis palkkaan Rauhaa siitä, että kävelee vierelläni ja ottaa kontaktia, mutta mitään käsky sanaa en ole siihen yhdistänyt. Rauha onkin oppinut nopeasti, että ulkona saa helposti namin, kun tulee vierelle kävelemään ja napittaa silmiin. 

Ollaan myös nyt viikon verran harjoiteltu vieraiden koirien ohituksia namien avulla, mutta ne nyt ei vielä suju niin vaivattomaksi. Rauha saattaa vilkuilla minua satunaisesti, mutta pääasiassa se tuijottaa vastaan tulijaa. Namin avulla Rauha kuitenkin pysyy suhteellisen hyvin vierellä, eikä lähde riuhtomaan koirien luo. Ohituksissa tarvitsemme kuitenkin vielä runsaasti harjoitusta. Omapa on vikani, kun alussa "ohitimme" vieraat koirat niin, että menimme pientareelle istumaan ja katsomaan, kun koira kulkee ohi. Olisi varmaan pitänyt alusta asti kieltää tuo möllötys. 

Tässä kuitenkin pieni video pätkä meidän tämän päivän harjoittelusta. Alkaa tää meidän olkkari/keittiö olla kaikille lukijoilla jo melko tuttu paikka. 


Ja sitten vielä meidän eka yritys tehdä tämä video ja Karvisen sabotaasi. Tästä näkee, että kovin suurta häiriötä ei meillä vielä siedetä, ja siksi olisi hyvä päästä johonkin pentukurssille, kunhan nyt saadaan rokotukset kuntoon.


Räyhis ja Martsu. <3

6 kommenttia:

 1. Vitsit miten pätevä pieni!! :D Oottepa te hyviä, me ollaan Lolan kanssa oltu tosi laiskoja... Vois alkaa itekki harjoittelemaan... :D
  (ps. et haluis ottaa tota "todista ettet ole robotti"-juttua pois? :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Apua, en mä ees tienny, että mulla on joku robottijuttu päällä. :D Kiitti vinkistä, toivottavasti se on nyt poikessa.

   Poista
 2. Vautsi teillä menee HIENOSTI! Taas vähän haastetta meidän seuraavaan treeniin ;D meidän pitäis tosiaan enemmän tuota paikkaa treenata ja niih..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauha ainakin kässäsi seuraamisen idean tosi nopeasti. :) Eniten pään vaivaa aiheuttaa meillä seisominen. Rauha kyllä nousee käskystä, mutta se pylly meenaa painoa maahan saman tien, kun palkka on suuhun tullut. Tuo seisominen kun olisi ihan hyödyllistäkin, esim. jos ajateltiin mätsäreihin lähteä. :D Toisaalta, mätsäritkin voi olla vielä meille niin kaukainen haave, että on tässä aikaa harjoitellakin! :D

   Poista
  2. Mites muuten olisko sulla antaa vinkkejä tuohon sivulle tuloon ja siinä sivussa pysymiseen just askeleen aikana? :)

   Poista
  3. Sivulle tuloa ollaan harjoiteltu ihan samalla tavalla kuin tekin (ainakin Ekan treenivideoiden perusteella :D ), eli ihan vain namilla ohjaan Rauhan sivulle. Aluksi suoristin kädellä, jos meni vinoon, mut nykyään otan askelen ja annan koiralle mahiksen ite suoristautua. :)
   Tuo "askel-askeleta" seuraaminen oli ainakin Rauhalle tosi helppo opettaa, kun se tajusi "sivu"-käskyn idean, niin otin vain ite askelen sanoin Rauhalle sivu ja kun tuli perässä sivulle niin palkkasin. Sitten vain aloin tehä niin, että sanoin sen sivu, jo samalla kun lähdin liikkeelle ja Rauha kässäsi ainakin että "hei mun on tultava mukana". Nyt ollaan tosiaan ottamassa sitä "seuraa"-käskyä mukaan hommaan. :)
   Nämä ei todellakaan ole mitään ammattilaiskonsteja, vaan ihan mun omia kotikonsteja. :D Saa käyttää muttei oo pakko.

   Poista